«Θα προτιμούσα να χάσω τον ύπνο μου μπροστά στο ενδεχόμενο να με καλέσουν στο μέλλον να πάω σε μια Εξεταστική Επιτροπή, παρά να χάνω τον ύπνο μου επειδή δεν έκανα τίποτα, για να αναβαθμίσω τα αεροσκάφη F-16, με δραματικά καλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την επαύξηση της ετοιμότητας σε αυτό τον καιρό και τις υπαρκτές απειλές, που συμφωνούμε ότι περικυκλώνουν τη χώρα μας», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση των F-16 στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Εν μέσω των κλιμακούμενων τουρκικών προκλήσεων, τόνισε χαρακτηριστικά: «Τώρα πρέπει να αναβαθμιστούν οι ένοπλες δυνάμεις. Τώρα είναι η ώρα, όχι αύριο. Τώρα». Με αφορμή το «θερμό» κλίμα στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, είπε ότι υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης, τονίζοντας ότι «δουλειά μου είναι να κάνω αυτά που πρέπει, ώστε τα επίπεδα εθνικής άμυνας της χώρας να είναι εκεί που πρέπει να είναι».

Όσον αφορά τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης σχολίασε ότι ουδέποτε ειπώθηκε κάτι σχετικό με «πάγωμά» τους, αντιθέτως στην συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν συμφωνήθηκε η συνέχισή τους. Όπως είπε εξάλλου, «η πολιτική του ΥΠΕΘΑ δεν εκφράζεται με διαρροές, αλλά με επίσημες τοποθετήσεις και τοποθετήθηκα πολλές φορές υπέρ της ανάγκης να  μείνει ανοιχτό το κανάλι επικοινωνίας».

«Αυτό που είχαμε πει ως υπουργείο εν όψει της συζήτησης των δύο ηγετών ήταν ότι δεν είμαστε σε βιασύνη για την επανέναρξη συζητήσεων για τα ΜΟΕ. Ως εκεί όμως. Οι δύο ηγέτες μίλησαν ευθέως και εντίμως μεταξύ τους και ένα από αυτά τα λίγα που συμφωνήσαμε είναι να συνεχιστεί η συζήτηση για τα ΜΟΕ», διευκρίνισε.