Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης Αναστασιάδη στην Κύπρο.

Η σημαντικότερη αλλαγή προσώπων ήταν αυτή στο υπουργείο Οικονομικών. Ο μέχρι πρότινος υπουργός Χάρης Γεωργιάδης, ο άνθρωπος που έβγαλε την Κύπρο από τα μνημόνια, εγκατέλειψε το υπουργικό σχήμα και τη θέση του πήρε ο μέχρι πρότινος υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Πότε αναλαμβάνουν

Η διαβεβαίωση και ανάληψη καθηκόντων των νέων υπουργών θα γίνει την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019, ενώ οι νέοι Επίτροποι αναλαμβάνουν καθήκοντα την Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019.

Στην Κύπρο υπενθυμίζεται ότι δεν ισχύει ο θρησκευτικός όρκος, ενώ ισχύει ο θεσμός των επιτρόπων.

Τα νέα πρόσωπα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με βάση τις αποφάσεις του προέδρου Αναστασιάδη, ως υπουργός Οικονομικών διορίζεται ο μέχρι τώρα υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Ως Υπουργός Εσωτερικών διορίζεται ο μέχρι σήμερα βουλευτής Λευκωσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Νουρής.

Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας διορίζεται ο μέχρι σήμερα Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων διορίζεται ο μέχρι τώρα δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος.

Ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο δικηγόρος Κυριάκος Κούσιος και αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διορίζεται ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου Παναγιώτης Σεντώνας.

Νέοι Επίτροποι

Στο ίδιο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ο πρόεδρος της Κύπρου αποφάσισε τον διορισμό του Κώστα Χαμπιαούρη ως Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων και της κυρίας Κλέλιας Βασιλείου ως Επιτρόπου Περιβάλλοντος.