Στάση αναμονής μέχρι το πέρας των 120 ωρών της παύσης πυρός τηρεί η Τουρκία, η οποία παράλληλα στέλνει, μέσω του υπουργείου Άμυνας, αυστηρό μήνυμα στου Κούρδους ότι θα είναι δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση στην ώρα λήξης της εκεχειρίας, που είναι στις 22:00 της Τρίτης.

Σύμφωνα πάντα με το τουρκικό υπουργείο, έχουν γίνει 36 παραβιάσεις από την κουρδική πλευρά, ενώ παρά το γεγονός ότι έχουν φύγει από την περιοχή 125 οχήματα, δεν έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση αποχώρησης. Το κλειδί της όλης υπόθεσης βρίσκεται στο Σότσι και τη συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν.

Αναλυτές στην Τουρκία επιμένουν πως οι Κούρδοι δεν θα θελήσουν να φύγουν από Μάνμπιτς και Κομπάνι. Εκεί τίθεται και το μεγάλο ερωτηματικό.

Δηλαδή, τι θα ζητήσει ο Πούτιν, μιας και οι παραπάνω περιοχές βρίσκονται υπό τον έλεγχο του στρατού του Άσαντ με τις… πλάτες της Ρωσίας. Μια γεύση για το τι μπορεί να συζητηθεί, έδωσε νωρίτερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας τόνισε πως η Μόσχα ενδιαφέρεται να εξασφαλιστεί η ασφάλεια της Τουρκίας από τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία, αλλά πρέπει να αποκατασταθεί η επικοινωνία της Άγκυρας με τη Δαμασκό, όπως επίσης οι κουρδικές δυνάμεις της Συρίας να συμμετέχουν στη διαδικασία του νέου συντάγματος στη χώρα.

Ο απεσταλμένος του One Channel, Ανδρέας Ρομπόπουλος, μας μεταφέρει τις τελευταίες εξελίξεις.

Πηγή: onetv.gr