Στην Βουλή έφτασαν οι καταθέσεις της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στην δικογραφία που έχει διαβιβαστεί για την υπόθεση Novartis και τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη εκ μέρους του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Η κυρία Ράικου εμπλέκει και γνωστή δημοσιογράφο (την οποία κατονομάζει) και την εμφανίζει να την έχει επισκεφθεί δυο φορές στο γραφείο της. Φέρεται συγκεκριμένα να καταθέτει ότι την επισκέφθηκε τον Φεβρουάριο του 2017 και ότι ήθελε να πληροφορηθεί για την έρευνα για την Novartis ρωτώντας την αν υπάρχουν στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα; Η κυρία Ράικου εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να λέει στην κατάθεσή της ότι της έκανε εντύπωση γιατί δεν την είχε ρωτήσει κανείς άλλος δημοσιογράφος, ενώ στην αρνητική απάντηση που της έδωσε, εκείνη της αντέτεινε με επιθετικό ύφος ότι υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων και μάλιστα απόρησε ειρωνικά που το αγνοούσε η εισαγγελέας.

Λίγες μέρες αργότερα δέχθηκε η κυρία Ράικου φέρεται να δέχθηκε τηλεφώνημα στο τηλέφωνο της υπηρεσίας (περί τα τέλη Φεβρουαρίου) από τον κ. Παπαγγελόπουλο ο οποίος την ρώτησε το ίδιο ακριβώς πράγμα: δηλαδή τι γίνεται με την υπόθεση αυτή και αν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Και σε αυτόν απάντησε ότι η έρευνα ήταν στην αρχή και δεν υπήρχε κανένα στοιχείο. Ακολούθως, φέρεται να καταθέτει ότι στις αρχές Μαρτίου του 2017 και πάλι την επισκέφθηκε η εν λόγω δημοσιογράφος για να μάθει τις είχε κάνει με τα πολιτικά πρόσωπα. Η κυρίας Ράικου εμφανίζεται να της είπε ότι δεν κατανοεί την επιμονή της αφού της είχε πει πρόσφατα ότι δεν υπήρχαν στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα, ενώ η δημοσιογράφος την ρώτησε αν τα στοιχεία για Βενιζέλο και Πικραμμένο δεν της ήταν αρκετά. Σύμφωνα πάντα με όσα φέρεται να έχει καταθέσει η κυρία Ράικου, η συγκεκριμένη δημοσιογράφος αναφέρθηκε σε βίντεο που αφορά τον κ. Πικραμμένο ενώ είπε ακόμα ότι είχε στοιχεία πως ο κ. Βενιζέλος έχει εξωχώρια εταιρεία μαζί με επιχειρηματία για να παίρνουν λεφτά από την Novartis και να τα μοιράζουν αλλού.

Η κυρία Ράικου της απάντησε ότι πρώτη φορά ακούει τέτοια πράγματα και προέτρεψε την συνομιλήτριά της να φέρει στοιχεία, ωστόσο ουδέποτε προσκομίστηκαν και από κανέναν τα στοιχεία αυτά, ενώ η ίδια δεν εμφανίστηκε ξανά φοβούμενη, κατά την εισαγγελέα, ότι θα της έπαιρνε κατάθεση. Αλλά και μετά την επίσκεψη αυτή, εμφανίζει τον κ. Παπαγγελόπουλο να της τηλεφώνησε για να την ρωτήσει γιατί δεν στέλνει τον φάκελο στην Βουλή, με την κυρία Ράικου να του απαντά ότι «εγώ δεν παραπέμπω κανέναν χωρίς στοιχεία» και εκείνον να την προτρέπει να στείλει τα στοιχεία στην Δικαιοσύνη και ότι θα τα αναλάβουν άλλοι. Φέρεται μάλιστα να διημείφθη μεταξύ ο εξής διάλογος: Ράικου: Εγώ δεν είμαι αυτής της σχολής – Παπαγγελόπουλος: Με αυτή την σχολή που είσαι, να δούμε αν θα σου βγει σε καλό.

Επίσης, στην κατάθεσή της εμφανίζεται να διαμαρτύρεται ότι παραιτήθηκε από την θέση της διότι την παρέπεμπαν στο πειθαρχικό με κατασκευασμένες πληροφορίες που διέρρεαν στις εφημερίδες και ότι είχαν μάρτυρες κατηγορίας άλλοτε την εισαγγελέα Τουλουπάκη, την οποία εμφανίζει ότι είχε αναλάβει «να εκτελέσει συμβόλαιο ηθικής μου εξόντωσης» και άλλοτε την τότε πρόεδρο Πρωτοδικών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναφέρει στην κατάθεσή της ότι «ήθελαν να με απαξιώσουν ότι έθαβα την υπόθεση» και ότι κατάλαβε ότι πίσω από όλα αυτά ήταν «ο γνωστός για τις ρασπουτινικές του μεθοδεύσεις αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Παπαγγελόπουλος». Μάλιστα εμφανίζεται να καταθέτει ότι ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος επαίρονταν για το «πόσο καλά σχεδίαζε και μεθόδευε καταστάσεις που παγίδευαν οποιονδήποτε στεκόταν εμπόδιο στην θέλησή του» και ότι «αυτάρεσκα αυτοαποκαλούνταν ως Ρασπούτιν, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Όσοι με ξέρουν καλά, έτσι με λένε”». Μάλιστα φέρεται να σημειώνει ότι για αυτό τον αποκαλούσε και η ίδια Ρασπούτιν όπως και άλλοι.

Όσον αφορά την κατάθεση του κ. Στουρνάρα, φέρεται να λέει ότι τον επισκέφτηκε ο μάρτυρας Μανιαδάκης στο γραφείο του, και του είπε ότι τον πιέζουν οι τρεις εισαγγελείς για να δώσει στοιχεία για Σαμαρά, Βενιζέλο, Γεωργιάδη, ενώ στις αρχές του 2019 τον επισκέφθηκε ο αμερικανός πρέσβης επίσημα στο γραφείο μου στην Τράπεζα της Ελλάδας και του είπε ότι το FBI δεν έχει στοιχεία για Έλληνες πολιτικούς. Μάλιστα ο κ. Στουρνάρας, εμφανίζεται να υποστηρίζει ότι η εμπλοκή του έγινε προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να καταφέρει να τον εξωθήσει από την θέση του κεντρικού τραπεζίτη.