Μετά την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής του Πειραιά, ο Γιάννης Μώραλης, ο επανεκλεγείς δήμαρχος της πόλης, μίλησε για τους στόχους και τα οράματα της δεύτερης θητείας του αλλά και για την ευθύνη με την οποία αντιμετωπίζει ο ίδιος και οι συνεργάτες του την τιμή των πολιτών του Πειραιά να τους επανεκλέξουν.

«Ευχαριστώ για την παρουσία σας στο εμβληματικό θέατρο της πόλης μας. Η σημερινή τελετή σηματοδοτεί όχι μόνο μια νέα περίοδο, αλλά μια νέα σημαντική εποχή για την πορεία της πόλης. Ούτως ώστε να γίνει η πόλη μας όπως την επιθυμούμε. Είμαστε σήμερα εδώ για να δώσουμε όρκο τιμής και ευθύνης. όρκο πως θα εργαστούμε σκληρά, έντιμα, με διαφάνεια για τον Πειραιά που όλοι ονειρευόμαστε» ανέφερε ο κ. Μώραλης, σημειώνοντας πως «αυτή ήταν βασική δέσμευση, τόσο δική μου όσο και των συνεργατών μου. Να εργαστούμε υπεύθυνα και συλλογικά. Με συγκλίσεις και συναινέσεις που θέλουμε, όχι επειδή μας το επιβάλλει κάποιος νόμος. Άλλωστε στα τοπικά ζητήματα δεν έχουμε πολλά να χωρίσουμε με τις άλλες παρατάξεις».

«Πιστεύω ότι δώσαμε όραμα στην πόλη. Η τιμή που μου έκαναν οι Πειραιώτισσες και οι Πειραιώτες, με γεμίζει με αίσθημα ευθύνης απέναντί τους. Από τα νεαρά μου χρόνια η λέξη ευθύνη είχε μια ιδιαίτερη σημασία. Δεν ήταν μια ακόμα λέξη προς επικοινωνιακή κατανάλωση. Αναλάβαμε την ευθύνη σήμερα να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε το 2014. Με στόχο να είναι όλοι οι Πειραιώτες περήφανοι για την πόλη τους σε λίγα χρόνια» πρόσθεσε ο επανεκλεγείς δήμαρχος.

«Οι συνθήκες είναι κατάλληλες. Από εμάς εξαρτάται το εάν θα πετύχουμε το στόχο μας. Μακριά από αγκυλώσεις και ιδεοληψίες θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της πόλης μας. Θέλουμε μια πόλη αντάξια της ιστορίας της αλλά και κυρίως των μεγάλων προοπτικών της. Μια πόλη που θα πρωταγωνιστεί τις εξελίξεις εγχώριες, περιφερειακές και διεθνείς. Μια πόλη εξωστρεφή όσο και το λιμάνι της. Μια πόλη μεγάλη δύναμη για τη χώρα μας. Πόλη πιο καθαρή, πιο έξυπνη, πιο όμορφη, πόλη του πολιτισμού και του αθλητισμού, πόλη που αξίζουμε όλοι και κυρίως τα παιδιά μας. Η ευθύνη να δίνει λύσεις στις ανάγκες του σήμερα. Αυτός είναι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης» κατέληξε ο δήμαρχος.

Πηγή: onetv.gr