«Λάσπη» προς πολιτικούς αντιπάλους με παραληρηματικούς χαρακτηρισμούς εκτόξευσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης στη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής που ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί και  αφορά στην άρση της ασυλίας του για δύο ξεχωριστές υποθέσεις.

Φανερά εκνευρισμένος από την αρχή της ομιλίας του στη διάρκεια της οποίας έχασε σε πολλές περιπτώσεις την ψυχραιμία του ο κ. Πολάκης υπογράμμισε πως η συζήτηση  συνιστά «μία ξεκάθαρη πολιτική δίωξη σε βάρος μου όπου η κυβερνητική πλειοψηφία μαζί με βουλευτές του ΚΙΝΑΛ επιδιώκουν να έχουν συγκεκριμένα οφέλη». Έκανε μάλιστα λόγο για αήθη πολιτική πράξη αντεκδίκησης επειδή – όπως είπε – «και εγώ ταλαιπώρησα το σύστημα κατά την υπουργική μου θητεία».

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την Ολομέλεια

Μετά την παραληρηματική ομιλία Πολάκη, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοίνωσε πως η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί από την Ολομέλεια και τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη σχετικά με την άρση ή μη της ασυλίας του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο νωρίτερα, ο κ. Πολάκης σημείωνε σε υψηλούς τόνους απευθυνόμενους προς τους κυβερνητικούς βουλευτές ότι θέλουν «να με εξαναγκάσουν σε σιωπή ώστε να μην ασκώ κριτική από τα έδρανα της αντιπολίτευσης» τόνισε στην αρχή της ομιλίας του χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στα πρώτα λεπτά στην ουσία των δύο υποθέσεων.

Η Ολομέλεια της Βουλής – στην οποία σημειωτέων παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προφανώς για να στηρίξει τον αψύ Σφακιανό –  θα αποφανθεί σχετικά με την άρση της ασυλίας του κ. Πολάκη μετά την διαβίβαση δύο δικογραφιών για την υποκλαπείσα συνομιλία με τον Γιάννη Στουρνάρα και τη μήνυση του πρώην προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή.

Επίθεση προς τον Πουλή

Ο βουλευτής Χανίων και τέως υφυπουργός Υγείας εξαπέλυσε επίθεση με το γνωστό του ύφος προς τον πρώην πρόεδρο του  ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ο άνθρωπος ο οποίος τον μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμιση τόνισε πως «έχει παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη για πολλές υποθέσεις όπως για παράνομους διορισμούς του κ. Γεωργιάδη».

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε πως «έχουν βρει στους λογαριασμούς του Πουλή 240.000 ευρώ τα οποία δεν μπορεί να δικαιολογήσει» ενώ αμέσως μετά τον κατηγόρησε ότι «ανέθεσε χωρίς διαγωνισμό δύο φορές στο μπατζανάκι του τη συντήρηση του κτιρίου των οροθετικών στο ΚΕΕΛΠΝΟ».

Παραλήρημα Πολάκη

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να απαντάει για τις καταγγελίες εις βάρος του, επέλεξε για μία ακόμη φορά να ρίξει «λάσπη» στον ανεμιστήρα εκτοξεύοντας κατηγορίες κατά δημοσιογράφων και ΜΜΕ ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε προς τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα.

Ωστόσο, αντί να αναφερθεί στην υποκλαπείσα συνομιλία με τον Γιάννη Στουρνάρα την οποία μάλιστα διοχέτευσε προς φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ, άρχισε να «χτυπάει» τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας επειδή στην εποχή διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «χτυπούσε καμπανάκια» για ορισμένες πολιτικές της τότε κυβέρνησης οι οποίες μπορούσαν να οδηγήσουν σε οικονομικό εκτροχιασμό τη χώρα.

Κρίση μεγαλείου

Προς το τέλος της ομιλίας του ο κ. Πολάκης – ο οποίος ξεπέρασε κατά πολύ τον προβλεπόμενο χρόνο – σε μία κρίση μεγαλείου ανέφερε πως «είμαι πολύ ψηλά και προσπαθείτε να με χαμηλώσετε».

Τόσο ψηλά, πρόσθεσε,  «που δεν μπορείτε να με δείτε. Πρώτον γιατί οι κόρες μου λένε ότι είναι περήφανες για μένα. Εσάς θα σας το λένε τα παιδιά σας;» . Είμαι ψηλά, συμπλήρωσε, «γιατί ο Χανιώτικος λαός με  έβγαλε πρώτο βουλευτή εμένα, δείχνοντας πως αναγνωρίζει ότι είμαι καθαρός».

Σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι δεν τους φοβάται. «Προσπαθήστε να με βάλετε φυλακή. Δεν θα τα καταφέρετε».

Τα ντοσιέ της… λάσπης

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης προσήλθε στο βήμα κρατώντας ένα βουνό από πολύχρωμα ντοσιέ, τα οποία στην συνέχεια άνοιξε με σκοπό να εξαπολύσει επίθεση τόσο στα ΜΜΕ όσο και τον πρώην πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πούλη… με το γνωστό του ύφος.

Κι ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής είχε εντολή από τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, να μιλήσει ακριβώς για 10 λεπτά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν τήρησε ούτε αυτό, με αποτέλεσμα να κληθεί αρκετές φορές τόσο να ολοκληρώσει τον λόγο του και όσο και να θυμηθεί πως βρίσκεται στην Βουλή και όχι σε δικαστήριο.

Τέλος ο Πάυλος Πολάκης δεν θα μπορούσε να μην κλείσει τον λόγο του χωρίς να πει δύο μαντινάδες, αποφεύγοντας έτσι μέχρι τέλους να απαντήσει για τις καταγγελίες εις βάρος του και προτιμώντας να επιτεθεί σε δημοσιογράφους χωρίς να αναλάβει καμία ευθύνη, παρά μόνο να κοκορευτεί για την νίκη του στην Κρήτη στις εθνικές εκλογές.

Οι μαντινάδες Πολάκη μετά το παραλήρημα

«Χέρια που δεν αρπάξανε ξένο ψωμί να φάνε, αυτά κρατούνε την τιμή οσο βαριά και να ‘ναι», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης, συνεχίζοντας «Στο μετερίζι τσ’ ανθρωπιάς και στης τιμής το χρέος, εκεί θα στέκω να πατώ κι ας είμαι ο τελευταίος».