Υψηλούς τόνους χρησιμοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης στη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής που ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί και είναι σε εξέλιξη και  αφορά στην άρση της ασυλίας του για δύο ξεχωριστές υποθέσεις.

Ο κ. Πολάκης υπογράμμισε πως η συζήτηση  συνιστά «μία ξεκάθαρη πολιτική δίωξη σε βάρος μου όπου η κυβερνητική πλειοψηφία μαζί με βουλευτές του ΚΙΝΑΛ επιδιώκουν να έχουν συγκεκριμένα οφέλη». Έκανε μάλιστα λόγο για αήθη πολιτική πράξη αντεκδίκησης επειδή – όπως είπε – «και εγώ ταλαιπώρησα το σύστημα κατά την υπουργική μου θητεία».

Θέλουν, συμπλήρωσε, «να με εξαναγκάσουν σε σιωπή ώστε να μην ασκώ κριτική από τα έδρανα της αντιπολίτευσης» τόνισε στην αρχή της ομιλίας του χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στα πρώτα λεπτά στην ουσία των δύο υποθέσεων.

Η Ολομέλεια της Βουλής – στην οποία σημειωτέων παρευρίσκεται και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προφανώς για να στηρίξει τον αψύ Σφακιανό –  θα αποφανθεί σχετικά με την άρση της ασυλίας του κ. Πολάκη μετά την διαβίβαση δύο δικογραφιών για την υποκλαπείσα συνομιλία με τον Γιάννη Στουρνάρα και τη μήνυση του πρώην προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή.

Επίθεση προς τον Πουλή

Ο βουλευτής Χανίων και τέως υφυπουργός Υγείας εξαπέλυσε επίθεση με το γνωστό του ύφος προς τον πρώην πρόεδρο του  ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ο άνθρωπος ο οποίος τον μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμιση τόνισε πως «έχει παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη για πολλές υποθέσεις όπως για παράνομους διορισμούς του κ. Γεωργιάδη».

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε πως «έχουν βρει στους λογαριασμούς του Πουλή 240.000 ευρώ τα οποία δεν μπορεί να δικαιολογήσει» ενώ αμέσως μετά τον κατηγόρησε ότι «ανέθεσε χωρίς διαγωνισμό δύο φορές στο μπατζανάκι του τη συντήρηση του κτιρίου των οροθετικών στο ΚΕΕΛΠΝΟ».