Αποκαλυπτικό είναι το σκηνικό στη Χαλκιδική μετά τη χτεσινή φονική θεομηνία, που στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους.

Συντρίμμια, διαλυμένα σπίτια, κατεστραμμένα οχήματα και ξεριζωμένα δέντρα συνθέτουν ένα χαοτικό σκηνικό που δείχνει την ισχύ της κακοκαιρίας.



Ένα 8χρονο αγόρι από τη Ρουμανία και η 54χρονη μητέρα του άφησαν την τελευταία τους πνοή στη Νέα Πλαγιά, καθώς καταπλακώθηκαν από το στέγαστρο της ταβέρνας στην οποία βρίσκονταν.


Ο άνεμος σήκωσε στην κυριολεξία το τροχόσπιτο μιας τετραμελούς οικογένειας από τη Τσεχία, που παραθέριζαν στη Σωζόπολη. Αποτέλεσμα ήταν να χάσει τη ζωή του ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, ενώ ο γιος τους τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Ο 18χρονος εγγονός του ζευγαριού είναι καλά στην υγεία του, αλλά βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.


Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, οι πληγείσες περιοχές θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς το φονικό μπουρίνι, το οποίο μπορεί να διήρκησε μόλις ελάχιστα λεπτά, ήταν αρκετό για να προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις, σε καλλιέργειες και στις υποδομές της ευρύτερης περιοχής της Χαλκιδικής.


Τίποτα δεν θυμίζει το ξέγνοιαστο σκηνικό από τις ομορφιές της Χαλκιδικής που απολάμβαναν μέχρι χτες κάτοικοι και τουρίστες. Οι πεζόδρομοι είναι γεμάτοι από σκουπίδια αντί για τουρίστες, ενώ στις παραλίες ξαπλώστρες και ομπρέλες έχουν παρασυρθεί από τη μανία του ανέμου.



Οι κάτοικοι προσπαθούν να περισώσουν την περιουσία τους μέσα από τις λάσπες και τα απόνερα.


Πρόκειται για βιβλικές εικόνες, που θυμίζουν πέρασμα τυφώνα.