Τουλάχιστον επτά νεκρούς και πάνω από 120 τραυματίες άφησε πίσω της η φονική θεομηνία που έπληξε τη Χαλκιδική την Τετάρτη. Οι μαρτυρίες των ανθρώπων που έζησαν το περιστατικό, αλλά και είδαν τους δικούς τους ανθρώπους να τραυματίζονται συγκλονίζουν.

«Χτύπησε ο θείος μου. Του έπεσε η σκεπή, το κιόσκι από την ταβέρνα στην οποία έτρωγε με έναν φίλο του, πάνω του. Στο κεφάλι και στο στήθος και στη μέση. Έσκισε και το μάτι του από τα γυαλιά που πεταγόντουσαν από τον αέρα» είπε ανιψιός ενός από τους τραυματίες.

«Μου είπε ότι του έπεσε ένα ξύλο στο κεφάλι, ζαλίστηκε, έπεσε και πεταγόντουσαν γυαλιά από παντού. “Αυτό” μου λέει “θυμάμαι, τίποτα άλλο”. Και μετά μου είπε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει» συμπλήρωσε μιλώντας στο newsit.gr.

Συνεχίζοντας τη συγκλονιστική περιγραφή του, τόνισε πως: «Εγώ πήγα στο σημείο για να τον πάρω. Με πήρε τηλέφωνο ο γιος του που είναι μικρός και πήγα να τον πάρω. Δεν είχε προλάβει να έρθει ούτε πυροσβεστική, ούτε αστυνομία, ούτε ασθενοφόρο. Μετά από λίγο ήρθαν. Τον είχαν ξεσκεπάσει όσοι βρισκόταν εκεί. Ο γιος του έκλαιγε».

«Πήρα τηλέφωνο έναν άλλο θείο μου για βοήθεια, τον έβαλα στο αυτοκίνητο και αρχίσαμε να τρέχουμε. Αρχικά τον πήγα στο ΕΣΥ στα Μουδανιά. Εκεί γινόταν χαμός και τον πήρα και ξεκίνησα για Θεσσαλονίκη. Αλλά, άκουσα στο ραδιόφωνο ότι είναι κλειστοί δρόμοι και τον πήγα στο Πολύγυρο. Τώρα του βάζουν ράμματα στο μάτι» κατέληξε.