Ο 7η σορός που εντοπίστηκε νωρίτερα από άντρες του λιμενικού Σώματος  στη Θάλασσα ανήκει  τελικά στο μέχρι πρότεινος αγνούμενο, τον  62χρονο ψαρά.  Το Λιμενικό Σώμα περισυνέλεξε τον άτυχο άντρα και τον μετέφερε στο λιμάνι των Νέων Μουδιανών όπου η σωρός του αναγνωρίστηκε από τους οικείους του.

Από την πρώτη στιγμή  το Λιμενικό Σώμα έκανε έρευνες στην θαλάσσια περιοχή της Καλλικράτειας για τον εντοπισμό 62χρονου ψαρά.

Όπως έγινε γνωστό, είχε πάει με την ξύλινη βάρκα του γύρω στις 18.00 για ψάρεμα και έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Υπενθυμίζεται ότι η θεομηνία στοίχισε τη ζωή σε ακόμη έξι άτομα, όλοι τουρίστες.

Ένας 8χρονος και η 54χρονη μητέρα του από τη Ρουμανία καταπλακώθηκαν από το σκέπαστρο ταβέρνας όπου έτρωγαν στα Νέα Πλάγια.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα στοίχισαν τη ζωή σε ζευγάρι ηλικιωμένων από την Τσεχία, που παραθέριζαν με τροχόσπιτο στη Σωζόπολη και το όχημα φαίνεται να ανατράπηκε από τους σφοδρούς ανέμους. Μαζί τους παραθέριζε ο γιος τους που τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, καθώς και ο εγγονός τους, που κατά νεότερες πληροφορίες είναι 18 ετών, είναι καλά στην υγεία του αλλά έχει υποστεί σοκ.

Ακόμη δύο θάνατοι καταγράφηκαν στην Νέα Ποτίδαια, όπου δένδρο καταπλάκωσε 39χρονο Ρώσο και τον γιο του, περίπου δύο ετών, που διέμεναν σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής.

Μέχρι στιγμής, έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία Πολυγύρου, «Παπανικολάου», «Γεννηματάς» και στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών περίπου 120 πολίτες, είτε με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, είτε με δικά τους μέσα.

Από αυτούς:

6 επιβεβαιωμένοι νεκροί

9 τραυματίες νοσηλεύονται στο «Παπανικολάου», εκ των οποίων μία γυναίκα διασωληνωμένη στη ΜΕΘ

12 τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Πολυγύρου

5 παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» με ελαφρά τραύματα

Υπό το συντονισμό του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, το ΕΚΕΠΥ σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, έχει θέσει από χθες σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Βορείου Ελλάδας, τα οποία υποδέχονται πολίτες για την παροχή των πρώτων βοηθειών.