• Αναζήτηση
  • Προδημοσίευση: Σκιουφιχτά μακαρόνια με απάκι και γραβιέρα

    Στον «Γευσιγνώστη» της Κυριακής, η καλοκαιρινή κουζίνα της Κρήτης!

     

    Προετοιμασία 10′, Μαγείρεμα περίπου 15′
    Υλικά (για 4 μερίδες)
    500 γρ. σκιουφιχτά
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
    125 γρ. απάκι, σε κύβους 2 εκ.
    100 ml λευκό κρασί
    250 γρ. κρέμα γάλακτος
    2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ή ½ κ.γ. ξερό
    250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
    Φρεσκοτριμμένη πάπρικα, για σερβίρισμα
    Αλάτι, πιπέρι
    Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα σκιουφιχτά, ανάλογα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τα σουρώνουμε.
    Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το απάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και όταν μειωθεί στο μισό, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφού πάρει μια βράση προσθέτουμε το θυμάρι. Διορθώνουμε σε αλατοπίπερο και ρίχνουμε τα σκιουφιχτά. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και σερβίρουμε με τριμμένη γραβιέρα και  φρεσκοτριμμένη πάπρικα.

    Γευσιγνώστης
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    • Έντυπη έκδοση Χρυσές διαδρομές στη Βηρυτό Οι ολόχρυσες, κεντημένες με περίτεχνα αστέρια κορδέλες στροβιλίζονται γύρω από το private jet. Το μεγάλο σιδερένιο πουλί με τις... ΣΙΒΥΛΛΑ
    Helios Kiosk