• Αναζήτηση
 • Κ. Μητσοτάκης: Κάλεσμα για επένδυση στο μέλλον η 7η Ιουλίου

  «Πολλές, νέες και καλές δουλειές – Κατώτατος μισθός 730 ευρώ»

  Μήνυμα ενότητας προς όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσουν έστειλε από το Θησείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα, την μοναδική ανοικτή συγκέντρωση που έκανε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

  Ενώπιον χιλιάδων Αθηναίων που κατέκλυσαν τον πεζόδρομο Αποστόλου Παύλου στο Θησείο, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τους βασικούς άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει το κόμμα του όταν αναλάβει την εξουσία.

  Καταρχάς ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ημέρα που οι πολίτες του εμπιστεύτηκαν την ηγεσία της ΝΔ με στόχο να αλλάξει το κόμμα, όπως είπε.

  «Τον Ιανουάριο του 2016, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες με εμπιστεύτηκαν και με ανέδειξαν τότε αρχηγό αυτής της ιστορικής παράταξης. Δεσμεύθηκα τότε να ενώσω, να μεγαλώσω και να ανανεώσω την παράταξή μας. Να την ξανακάνω την ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη χώρα. Τήρησα την υπόσχεσή μου. Και έτσι, σήμερα, το κόμμα μας είναι ενωμένο όσο ποτέ. Αλλά και ανανεωμένο όσο ποτέ. Με στελέχη που συνδυάζουν πείρα και φρεσκάδα», είπε.

  Την Κυριακή οι κάλπες θα είναι άδειες

  Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε για άλλη μια φορά την στήριξη όλων των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας που θα ξεκλειδώσουν την αυτοδυναμία για τη ΝΔ, αλλά και για την Ελλάδα.

  «Την Κυριακή όλα ξεκινούν από την αρχή. Οι κάλπες θα είναι άδειες. Και θα πρέπει να γεμίσουν με εκατομμύρια ψηφοδέλτια της ΝΔ. Όλη η χώρα να βαφτεί μπλε, το μπλε της ελληνικής σημαίας» είπε.

  Ζητώντας ισχυρή εντολή ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να κλείσει ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών για την Ελλάδα και τους Έλληνες, και να εγκαταλειφθούν οι αυταπάτες που έφεραν οικονομικό μαρασμό και κοινωνικό διχασμό.

  «Ζητώ, λοιπόν, να μου δώσετε δύναμη να υπηρετήσω τον τόπο μου. Να ενώσω τους Έλληνες. Και να κυβερνήσω αποτελεσματικά. Με όπλο την αλήθεια και ένα τολμηρό, αλλά ρεαλιστικό σχέδιο. Το λέω και θα το κάνω. Είναι μια δέσμευση που αναλαμβάνω, εδώ στο Θησείο –στην σκιά της Ακρόπολης. Δίπλα στην Αρχαία Αγορά και στην Πνύκα», τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ.

  «Κάποιοι ξέχασαν ότι η εξουσία δεν είναι για πάντα»

  «Τρία πράγματα πρέπει να θυμούνται όσοι άρχουν, όσοι δηλαδή κυβερνούν. Πρώτον ότι άρχουν επί ανθρώπων, δεύτερον ότι άρχουν σύμφωνα με τους νόμους. Και τρίτον -και κυριότερο- ότι δεν άρχουν για πάντα. Αυτές είναι οι αρχές που με οδηγούν. Και θα αποτελέσουν για εμένα φάρο που θα μου θυμίζει ότι η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι το εργαλείο για να κάνουμε τις ζωές ανθρώπων καλύτερες», τόνισε και πρόσθεσε αναφερόμενος προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα:

  «Κάποιοι φαίνεται πως αυτή την τρίτη αρχή την ξέχασαν και γι’ αυτό ο λαός θα τους στείλει το μήνυμα την Κυριακή».

  «Κάλεσμα για επένδυση στο μέλλον η 7η Ιουλίου»

  Το κρίσιμο σταυροδρόμι της 7ης Ιουλίου είναι ένα κάλεσμα για επένδυση στο μέλλον όπου ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει αν πράγματι «πάμε παρακάτω».

  «Ψηφίζουμε και αρχίζουμε μια νέα πορεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε σε μια από τις βασικές αρχές του στην πολιτική που είναι «ότι η εξουσία δεν διαρκεί για πάντα».

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους Έλληνες να ψηφίσουν ΝΔ «και με την καρδιά και με το μυαλό», και συνέχισε:

  «Απόψε ωστόσο κλείνει και ένας ολέθριος κύκλος που έζησαν οι Έλληνες. Θυμηθείτε:

  Σαν σήμερα, το 2015, με κλειστές τις τράπεζες και με το φόβο να σκεπάζει τα πάντα, η χώρα οδηγούνταν σ’ ένα δημοψήφισμα διχασμού και εξαπάτησης.

  Σε ένα δημοψήφισμα που έφερε ένα 3ο βαρύ μνημόνιο. Με κόστος 100 δισεκατομμύρια, 29 νέους φόρους και 17 μειώσεις συντάξεων και μισθών.

  Σαν σήμερα, το 2016, ψήφιζαν την απλή αναλογική για να εκβιάζουν με αλλεπάλληλες περιπέτειες τη χώρα.

  Σαν σήμερα, το 2017, οι κατασχέσεις έφταναν ήδη τις 800 ημερησίως κι ο υπουργός Πολάκης καθύβριζε -για πολλοστή φορά- το Συμβούλιο της Επικρατείας για τις αποφάσεις του.

  Σαν σήμερα, τέλος, το 2018, ο κ. Τσίπρας υποκρινόταν ότι τάχα το  Μνημόνιο τελείωνε. Ενώ ο ίδιος είχε δεσμεύσει τη χώρα σε δυσβάσταχτα πλεονάσματα για δεκαετίες.

  Και καμάρωνε για την εθνική πληγή των Πρεσπών, του Μακεδονικού που τόσο  ανεύθυνα και διχαστικά διαχειρίστηκε.

  Και χθες μόλις, ο απερχόμενος πρωθυπουργός που δήθεν θέλει το διάλογο και τον πολιτικό πολιτισμό ζήτησε στην Πάτρα να μην ψηφίσουν το γιο του αποστάτη…», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

  Ήρθαν στην εξουσία με ψέματα, κυβέρνησαν με αλαζονεία

  «Ήρθαν στην εξουσία με ψέματα. Κυβέρνησαν με αλαζονεία και πρωτοφανή ανικανότητα. Και φεύγουν χωρίς καν να έχουν καταλάβει γιατί τους έδειξε το δρόμο της εξόδου ο ελληνικός λαός.

  Όμως, δεν  θα αναφερθώ άλλο στο χθες. Έκανα αυτήν τη σύντομη αναδρομή μόνο και μόνο για να δηλώσω ότι αξίζουμε καλύτερα από όσα ζήσαμε.

  Δεν μας αφορούν τα ψέματα μιας απερχόμενης κυβέρνησης. Οι πράξεις τους έδειξαν ότι αποτελούν κακέκτυπο των χειρότερων στιγμών της Μεταπολίτευσης.

  Και τα λόγια τους ηχούν σαν αντίλαλος ενός παρελθόντος που όλοι θέλουμε να αφήσουμε πίσω».

  «Πολλές, νέες και καλές δουλειές»

  Βασικός στόχος του προγράμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να δημιουργήσει ένα περιβάλλον φιλικό για τις επενδύσεις, που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας και οικονομική ανάκαμψη για όλη την κοινωνία.

  Γι’ αυτό και στην ομιλία του στο Θησείο έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμά του:

  «Από την πρώτη στιγμή, μίλησα για μια Συμφωνία Αλήθειας που θα φέρει Ισχυρή Ανάπτυξη προς όφελος όλων.  Τήρησα αυτήν τη Συμφωνία. Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία δεν είναι μόνον η μεγαλύτερη πολιτική παράταξη της χώρας. Είναι το ευρύ πατριωτικό ρεύμα όλων των Ελλήνων. Είναι έτοιμη να εκφράσει όσους ζητούν σιγουριά και πρόοδο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματός του:

  «Θέλω προπαντός δουλειές, όσο περισσότερες νέες δουλειές γίνεται!

  Στο τέλος του 2023 οι άνεργοι θα έχουν μειωθεί από τις 850.000 που είναι σήμερα στις 560.000.

  Πώς θα το πετύχουμε; Με μαζική προσέλκυση επενδύσεων. Όλο το πρόγραμμά μας εκεί στοχεύει.

  Στην αξιοποίηση των μεγάλων μας συγκριτικών πλεονεκτημάτων. Του μοναδικού μας φυσικού περιβάλλοντος.

  Της απαράμιλλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Της γεωπολιτικής μας θέσης.

  Αλλά κυρίως των ανθρώπων μας. Της νέας μας γενιάς που αξίζει βρίσκει εργασία στην Ελλάδα αντί να διαλέγει το δρόμο της ξενιτιάς.

  Με επενδύσεις και ανάπτυξη 4% το χρόνο θα πετύχουμε το στόχο μας.

  Θέλω να ενισχυθούν οι οικογένειες. Γι’ αυτό αυξάνουμε το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

  Και στηρίζουμε  με 2.000 ευρώ την οικογένεια κάθε παιδιού που γεννιέται στην Ελλάδα από Έλληνες πολίτες.

  Απαντάμε έτσι στη δημογραφική απειλή, που αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο για το Εθνος μας. Κι όποιος την υποτιμά, αναλαμβάνει εθνικές ευθύνες.

  Κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού. Και τα πολυτεκνικά επιδόματα επανέρχονται στα επίπεδα προ των μειώσεων του 2018.

  Θα σταθούμε δίπλα στους πιο αδύναμους. Γι’ αυτό αυξάνουμε στο 1 δις ευρώ το κονδύλι για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα προς 800.000 συμπολίτες μας.

  Και ενισχύουμε κατά 200 εκατομμύρια τα επιδόματα ανεργίας, ταυτόχρονα με προγράμματα για να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες 50.000 μακροχρόνια άνεργοι.

  Και για να διασφαλισθούν όλα αυτά θέλουμε ισχυρή ανάπτυξη. Γι’ αυτό μειώνουμε το φόρο επιχειρήσεων από 28% σε 20% και το φόρο μερισμάτων από 10% σε 5%.

  Και ο ΦΠΑ υποχωρεί, με στόχο δύο βασικούς συντελεστές: 11% και 22%, αντί για 13% και 24%.

  Ενώ διατηρείται κι ο ελάχιστος συντελεστής του 6%. Μέτρο που ωφελεί τους πολίτες αλλά έχει ταυτόχρονα κι έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα.

  Ρυθμίζουμε ακόμα με τόλμη τα «κόκκινα» δάνεια, πληρώνουμε τις οφειλές του Δημοσίου και βάζουμε μπροστά και πάλι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

  Λέμε στους επιχειρηματίες, αυτό που τους είπα ο ίδιος, προ ημερών: «Εμείς θα μειώσουμε φόρους και εισφορές, θα βελτιώσουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον και τη ρευστότητα.

  Και εσείς πρέπει να επενδύσετε στη χώρα και να πληρώνετε φόρους και εισφορές. Να προστατεύετε το περιβάλλον και προπαντός να είστε δίπλα σε αυτούς που φέρνουν την επιτυχία σας.

  Κι αυτό σημαίνει πρόσθετες παροχές στους εργαζομένους. Είτε αυτές αφορούν δωρεάν μετακίνηση στη δουλειά ή δωρεάν σίτιση είτε επιπλέον ασφαλιστική κάλυψη ή και συμμετοχή στα κέρδη».

  Επενδύσεις αντί για φόρους και εισφορές

  «Αντί για φόρους κι εισφορές, εμείς επιλέγουμε επενδύσεις για νέες, καλοπληρωμένες δουλειές. Κι αντί ο δημόσιος πλούτος διαρκώς να συρρικνώνεται και να αφήνει τους πολίτες χωρίς ελπίδα με επιδόματα φτώχειας, αλλάζουμε ρότα. Μεγαλώνουμε την περιουσία της χώρας και μερίδιο σε αυτήν αποκτούν όλοι.

  Γι’ αυτό και η Ν.Δ συνδέει την ανάπτυξη με τις αυξήσεις των αμοιβών: όσο αυξάνεται το ΑΕΠ τόσο θα αυξάνονται κάθε χρόνο και οι μισθοί. Και μάλιστα ο κατώτερος, σε διπλάσιο ποσοστό από το ρυθμό ανάπτυξης. Ώστε να φτάσει, σε μια τριετία στα 730 ευρώ. Αυτή η αντίληψη για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας, αποτυπώνεται σε συγκεκριμένα μέτρα του κυβερνητικού μας προγράμματος: Θέλω να αναστηθεί η μεσαία τάξη, η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας.

  Γι’ αυτό και μειώνουμε τον πρώτο φορολογικό συντελεστή για μισθωτούς, επαγγελματίες και αγρότες από 22% στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, χωρίς να μειώσουμε το αφορολόγητο όριο.

  Θέλω να ανακουφιστούν όλα τα νοικοκυριά. Γι’ αυτό και ο ΕΝΦΙΑ πέφτει κατά 30% για κάθε ιδιοκτησία, παντού στη χώρα.

  Όλα αυτά θα ψηφιστούν από τη νέα Βουλή μέσα στον πρώτο μήνα και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται, με βάση το χρονοδιάγραμμα που αναλυτικά έχουμε παρουσιάσει, από την πρώτη μέρα του 2020.

  Θέλω περήφανους τους απόμαχους της δουλειάς. Γι’ αυτό και εγγυόμαστε το ύψος των συντάξεων και των επιδομάτων. Μειώνουμε τις εισφορές για σύνταξη από 20% σε 15%. Και σταδιακά καταργούμε Τέλος Επιτηδεύματος και Εισφορά Αλληλεγγύης».

  Τέλος η ανοχή στους μπαχαλάκηδες

  Στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου κατά τον πρώτο μήνα της διακυβέρνησης της Νεάς Δημοκρατίας αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Θησείο, ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως τα πανεπιστήμια θα παραδοθούν ελεύθερα σε φοιτητές και καθηγητές.

  Ο αρχηγός της Ν.Δ. έκανε λόγο για γκρουπόσκυλα και μπαχαλάκηδες ενώ τόνισε ότι η ασφάλεια είναι το βασικό ατομικό δικαίωμα και ότι το κράτος δικαίου θα επανέλθει παντού. Μάλιστα, σημείωσε ότι θα γίνει πρόσληψη 1.500 νέων αστυνομικών με επανασύστταση των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ.

  «Μπαχαλάκηδες, στις 8 Ιουλίου η ανοχή τελειώνει!», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της ΝΔ.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk