Κάλεσμα στους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες απηύθυνε για μια ακόμα φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο θέμα του ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν μπορεί την 1η Ιουλίου διότι θα γύριζε κουρασμένος από την Σύνοδο Κορυφής.

«Πού ήταν ο κύριος Τσίπρας την 1η Ιουλίου;» αναρωτήθηκε μιλώντας στον ραδιόφωνο του Real, ενώ χαρακτήρισε πρωτοφανές το γεγονός ότι η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε στη Σύνοδο από άλλη χώρα.

«Ο κύριος Τσίπρας ψάχνει πάντα μια αρένα, ένα γήπεδο να τσακωθεί και όταν δεν το βρει, καταφεύγει σε αστείες δικαιολογίες» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στις εξηγήσεις που έδωσε στον ΣΚΑΙ για την πυρκαγιά στο Μάτι και τους χειρισμούς του ως πρωθυπουργού.

Για να συνεχίσει: «Πήγε στην Πάτρα και απευθυνόμενος στους παλιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ είπε ‘μην ψηφίσετε το γιο του αποστάτη’, όταν εγώ το 1965 δεν υπήρχα ούτε ως ιδέα στον οικογενειακό προγραμματισμό» σημείωσε, λέγοντας ότι ενώπιον του φάσματος της ήττας φαίνεται ο χαρακτήρας ενός πολιτικού.

Αναφερόμενος στην κοινωνική πολιτική, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι κανένα από τα επιδόματα που δίνονται δεν κόβεται, και υπενθύμισε ότι το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα θεσμοθετήθηκε από τη ΝΔ και αυτό θα ενισχυθεί.