Πλήρη κάλυψη στον Κώστα Καραμανλή για την υπόθεση της επιστολής σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ παρείχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha.

O πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι «η Ιστορία έχει γράψει πως στο Βουκουρέστι ο Κώστας Καραμανλής είπε «όχι» και απείλησε με βέτο, όταν ο Αλέξης Τσίπρας είπε «ναι»».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ακόμη ότι εκτός από τον Κώστα Καραμανλή δεν εκχώρησαν μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα άλλοι πέντε πρωθυπουργοί, έως ότου ήρθε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι επιστολές ήταν γνωστές και πως σε κάθε περίπτωση «σημασία έχει τι έγινε και αυτό που έγινε είναι ότι η κυβέρνηση Καραμανλή απέναντι σε αφόρητες πιέσεις δεν υπέκυψε και κράτησε σθεναρή εθνική θέση».

Κάλεσε, δε, τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει γιατί υπέκυψε και εάν κάποια άλλη συναλλαγή κρύφτηκε πίσω από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στο σημείο αυτό, υπενθύμισε ότι όπως έχει γραφεί ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ το 2015 είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα τον στηρίξουν στα θέματα της οικονομίας, αρκεί να βοηθήσει με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ο Αλέξης Τσίπρας με τη Συμφωνία των Πρεσπών «εξαργύρωσε γραμμάτια» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να ακυρωθεί μονομερώς και υπενθύμισε ότι το είχε πει και στη Βουλή κατά τη σχετική συζήτηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε βολές για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, λέγοντας: «Δυστυχώς εξαγοράστηκαν βουλευτές με υπουργικά χαρτοφυλάκια και τώρα καλούμαστε να μαζέψουμε τα σπασμένα».

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ελληνικές επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα βοηθήσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις, θα δώσουμε εργαλεία και θα κάνουμε τεράστια επικοινωνιακή εκστρατεία για την αληθινή Μακεδονία και τις επιχειρήσεις που φέρουν το επίθετο «μακεδονικός».