Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τα κατάφερε! Από τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) βρίσκεται στην κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ, κατακτώντας τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Πέραν το λόγου του, ο οποίος συγκίνησε όλον τον πλανήτη, ο «Greek Freak» επέδειξε και πάλι την αγάπη και την περηφάνεια για την πατρίδα του με το σακάκι του, στο οποίο είχε φροντίσει να βάλει φόδρα την εικόνα του Παρθενώνα.

Αυτή μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά. Στο παρελθόν είχε κάνει το ίδιο, επιδεικνύοντας άλλο σακάκι με την εικόνα της θεάς Αθηνάς. O Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει ζητήσει φόδρες με εικόνες από την Αρχαία Ελλάδα σε όλα του τα σακάκια, τα οποία ράβει στην Ελλάδα ο γνωστός μόδιστρος, Γιώργος Παπαδόγαμβρος.

Ο Γιώργος Παπαδόγαμβρος είναι ο ράφτης των διασήμων. Από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον αδελφό του Θανάση, έως και τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Σάκη Ρουβά και πολλούς άλλους επιχειρηματίες, πολιτικούς, καλλιτέχνες.  Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάθε φορά που επισκέπτεται την Ελλάδα φροντίζει να ράβει κουστούμια με… αρκετή Αρχαία Ελλάδα.

Μάλιστα, έσπευσε να συγχαρεί μέσα από το Instagram τον «Giannis» για τον θρίαμβο αυτόν, καθώς και να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του, που επέλεξε, τόσο ο ίδιος ο Γιάννης, όσο και όλα τα αδέρφια, κοστούμια του. «Μπράβο Γιαννάρα μου!!! Τιμάς την χώρα μας και με το παραπάνω…είσαι άξιος και το καλύτερο παιδί!!! Και ευχαριστώ όλα τα αδέλφια για την τιμή που μου έκαναν να φορέσουν όλοι κουστούμια μου» έγραψε.

Ποιος είναι ο Γιώργος Παπαδόγαμβρος

Ο Γιώργος Παπαδογαμβρός μεγάλωσε μέσα σε μπάλες από ύφασμα και ψαλίδια. Ο παππούς του ήταν ένας ράφτης, όπως και ο πατέρας του. Με ένα συγκεκριμένο επαγγελματικό προσανατολισμό πήγε για σπουδές στο Μιλάνο (σχολή istituto Marangoni και Βελουδάκη), είναι κάποιες από τις πληροφορίες που βρίσκει κάποιος στην ιστοσελίδα του.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1998 και άνοιξε το δικό του κατάστημα στο κέντρο της Κηφισιάς με υφάσματα από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Ιταλίας και της Αγγλίας.

Ο Γιώργος Παπαδογαμβρός αυτοαποκαλείται «μεταμοντέρνος ράφτης» από τότε που ξεκίνησε να κόβει το ύφασμα εκτυπωτή αφού είχε προηγουμένως εισαγάγει τα μέτρα του πελάτη στον υπολογιστή.

Αυτό που χαρακτηρίζει τον Γιώργο Παπαδογάμβρο είναι το ιταλικό στυλ, το οποίο αποτελεί και το αποτέλεσμα των σπουδών του.

Σύμφωνα με το whoisgreece.gr, ο Γιώργος Παπαδόγαμβος έχει ντύσει πολλές διασημότητες όπως τον ποδοσφαιριστή Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος έρχεται δύο φορές το χρόνο στην Αθήνα για να πάρει τα κοστούμια του από τον σχεδιαστή.

Επίσης τον Παπαδόγαμβο έχουν εμπιστευτεί οι μπασκετμπολίστες Μάρκο Κέσελ και Σοφοκλής Σκορτσιανίτης, ο ποδοσφαιριστής Αλέν Μπουμσόνγκ ή, ακόμα, ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο Γρηγόρης Μάκος, ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας αλλά και όλη η τεχνική ομάδα της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τις επίσημες εμφανίσεις της.  Αλλά και πολιτικοί όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και βεβαίως και ηθοποιοί όπως ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

«Για έναν επιτυχημένο άνδρα, το κουστούμι δεν είναι θέμα μόδας, ιδιοτροπίας ή κοκεταρίας. Είναι ένα σημαντικό εργαλείο, γιατί η εμφάνιση διαμορφώνει την εικόνα και την πρώτη εντύπωση. Πολλοί πελάτες μου με συμβουλεύονται όταν έχουν κάποια σημαντική συνάντηση ή δημόσια εμφάνιση», δηλώνει ο ίδιος, σύμφωνα με το messinialive.gr.

Σε ό,τι αφορά τις γραβάτες, ο Παπαδόγαμβρος είναι αρκετά αυστηρός. Όπως λέει: «Οι γραβάτες των πολιτικών είναι άγευστες, άχρωμες, χωρίς χαρακτήρα. Κακώς, γιατί η γραβάτα είναι το μόνο ανδρικό αξεσουάρ».

Πιστεύει ότι οι περισσότεροι πολιτικοί δεν είναι καλοντυμένοι. «Έχουν ένα παρωχημένο στιλ με φαρδιά κουστούμια τα οποία επιλέγουν για να δείχνουν συντηρητικοί και σοβαροί. Όμως πρέπει να δουν ότι στο εξωτερικό οι νέοι κυρίως πολιτικοί σκέφτονται διαφορετικά. Ο Εμανουέλ Μακρόν, για παράδειγμα, φοράει σακάκι με διπλό τσεπάκι».

«Οι νέοι πολιτικοί -λέει- πρέπει να φοράνε πιο μεσάτα κουστούμια, πιο εφαρμοστά, που να ταιριάζουν με το σουλούπι τους. Ακόμα κι αν έχουν κοιλιά ή άλλες ατέλειες, ένα καλός ράφτης μπορεί να τις καλύψει σε μεγάλο βαθμό», αναφέρει.

«Κατ΄ αρχήν η γραβάτα πρέπει να είναι από μετάξι πολύ καλή ποιότητας χωρίς πολλές γιαλάδες. Οι πιο νέοι σε ηλικία μπορούν να φοράνε πιο στενή γραβάτα. Όσο ανεβαίνει η η ηλικία, τόσο φαρδαίνει και η γραβάτα» λέει ο γνωστός σχεδιαστής.

«Για να “δέσει” η γραβάτα καλά πρέπει και το κουστούμι να είναι τέλειο», επισημαίνει.

«Eάν κάποιος δεν θέλει να φορέσει γραβάτα, θα πρέπει να το κάνει με στιλ για να μη φαίνεται προχειροντυμένος ή ατημέλητος. Καλύτερα είναι αντί για κουστούμι να φορέσει σακάκι με διαφορετικό παντελόνι», δηλώνει.

«Εάν με το κουστούμι δεν φοράς γραβάτα, ταιριάζει καλύτερα ένα ριγέ πουκάμισο και ένα ποσεδάκι (μαντήλι) στην τσέπη. Εάν το πουκάμισο είναι μονόχρωμο, τότε καλύτερα το ποσεδάκι να είναι πολύχρωμο. Εάν το πουκάμισο θα φορεθεί χωρίς γραβάτα, τότε χρειάζεται φαρδύτερο κολάρο και μεγαλύτερο γιακά για να στέκεται καλύτερα», εξηγεί ο Παπαδόγαμβρος.