Σκληρή απάντηση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε από την Κύπρο ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος διεμήνυσε πως μιλά τη γλώσσα της λογικής και της αποφασιστικότητας.

«Ο έλληνας πρωθυπουργός μιλάει τη γλώσσα του Διεθνούς Δικαίου, της λογικής, της αλήθειας και της αποφασιστικότητας. Δεν μιλάει μόνος του… έχει στο πλευρό του την ΕΕ» διεμήνυσε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως δεν έχει κανένα νόημα η τακτική κλιμάκωσης της έντασης από πλευράς της Τουρκίας.

«Η Τουρκία να σταματήσει εδώ θα υπάρξει σοβαρό τίμημα και στις ευρωτουρκικές σχέσεις, και στην ειρήνη και στη συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή», διαφορετικά θα υπάρξει τίμημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις υπογράμμισε.

«Η Ελλάδα στηρίζει την Κύπρο και το αναφαίρετο δικαίωμά της να αξιοποιεί τον ορυκτό της πλούτο εντός της ΑΟΖ» σημείωσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι το μήνυμα είναι σαφές: «Δεν έχει νόημα η τακτική ανέξοδης και ατελέσφορης κλιμάκωσης της έντασης από την Τουρκία».

Συμπλήρωσε, δε, ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας είναι αξιόπιστες και έτοιμες να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της χώρας. Όπως επισήμανε ο κ. Τσίπρας, το ανθρώπινο δυναμικό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων είναι η κινητήριος δύναμη και πολλαπλασιαστής ισχύος της Ελλάδας.