Μόνο ότι θα μας επισκεφθούν εξωγήινοι εάν δεν πάρει ισχυρή εντολή δεν μας είπε ο κ. Μητσοτάκης ήταν το ειρωνικό σχόλιο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για αυτό που είπε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ότι εάν δεν πάρει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου μια ισχυρή εντολή, τότε πιθανότατα θα έχουμε ξανά εκλογές τον 15αύγουστο με απλή αναλογική και η χώρα θα μπει σε περιπέτειες.

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, επανέλαβε ότι στις 7 Ιουλίου το δίλημμα είναι ξεκάθαρο: εάν θα προχωρήσουμε μπροστά όλοι μαζί ή θα γυρίσουμε πίσω στα χρόνια που ζήσαμε επί διακυβέρνησης Σαμαρά και κορυφαίο υπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου η η κοινωνία θα είναι πάλι σε μια μεγάλη αβεβαιότητα και ο καθένας θα είναι μόνος του να τα βγάζει πέρα.

Εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στο πρόγραμμα της ΝΔ και στον Κ.Μητσοτάκη προσωπικά, για τον οποίο δεν δίστασε να πει ότι «ούτε δεμένος δεν θα καθόταν να αντιπαρατεθεί μαζί μου» ο κ. Τσίπρας αντέκρουσε την κατηγορία ότι καλλιεργεί διχαστικό λόγο και προσπαθεί να τρομοκρατήσει το λαό σχετικά με τη Δεξιά.

«Εγώ έχω ευθύνη ως πρωθυπουργός να αναδεικνύω τις προγραμματικές διαφορές και τους κινδύνους. Δεν επικαλούμαι κανέναν φόβο. Αλλά τη λογική. Και η λογική λέει ότι αυτοί οι οποίοι μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, αυτοί που λεηλάτησαν τη μεσαία τάξη, αυτοί που ρήμαξαν τα όνειρα και τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού αυτή την 5ετία, δεν μπορεί να παρουσιάζονται σήμερα ως δήθεν λυτρωτές και σωτήρες. Αυτοί που ήταν θύτες να έρχονται στα θύματα και να παρουσιάζονται ως σωτήρες» τόνισε.

Προς επίρρωση του ισχυρισμού του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «κρύβεται» για να μην αναγκαστεί να αποκαλύψει το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «το κορυφαίο ζήτημα των τελευταίων ημερών, κορυφαίο ζήτημα και νομίζω ότι πρέπει να αποτελέσει το επόμενο διάστημα, και το κορυφαίο θέμα της συζήτησης, είναι ότι αποκάλυψε ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν σκοπεύει να κάνει καμία φορολογική ελάφρυνση αν κερδίσει τις εκλογές το 2019, αλλά και το 2020.»

Την Ελλάδα σήμερα δεν μπορεί κανείς να την απειλεί

Έμφαση έδωσε ο πρωθυπουργός στα εθνικά θέματα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «την Ελλάδα σήμερα δεν μπορεί κανείς να την απειλεί. Τελεία και παύλα. Και είδατε, ήρθε το Γιαβούζ και κατευθύνθηκε προς τα κάτω. Ούτε σκέφτηκαν να σταματήσουν στο Καστελόριζο, ούτε τους πέρασε από το μυαλό».

Συστημικό πουσάρισμα στον Γ.Βαρουφάκη

Ενδιαφέρον είχε και η απάντηση του πρωθυπουργού όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να συνυπάρξει στην Βουλή με τον Γ.Βαρουφάκη και το Μέρα25.

«Αυτό που με έχει εκπλήξει είναι το συστημικό πουσάρισμα που γίνεται στον κ. Βαρουφάκη. Διαρκώς σε κάθε τηλεοπτική συνέντευξη με ρωτάτε…. Εσείς καλά κάνετε δεν το λέω σε εσάς, αλλά δεν νομίζω ότι ρωτήσατε τον κ. Μητσοτάκη για τον κ. Βελόπουλο. Ο κ. Βελόπουλος είχε εξαφανιστεί και πήρε 4,5% όμως μπήκε στην ευρωβουλή.
Επειδή ο κ. Βελόπουλος κόβει από τη Νέα Δημοκρατία, δεν υπάρχει πουθενά. Πουθενά! Ο Βαρουφάκης είναι παντού. Και γιατί είναι παντού ο Βαρουφάκης;» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

[…] Βλέπουμε μια συστηματική προσπάθεια να αναδειχθεί μια πολιτική δύναμη, εγώ δεν την υποτιμώ γιατί εγώ δεν θα πω ποτέ για κανέναν χαμένη ψήφος. Βγήκε όμως ο Βαρουφάκης και είναι χαμένη ψήφος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό; Τι αλαζονεία και τι έπαρση;  Λοιπόν γιατί γίνεται αυτό; Ας καταλάβει ο κόσμος που μας ακούει. Αυτό γίνεται διότι ο Βαρουφάκης αυτή τη στιγμή είναι ένα όχημα, που μπορεί να ανακόψει την πολιτική ανατροπή, δηλαδή τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.»

» Και γι’ αυτό όλοι όσοι τον κατηγορούσαν πιο πριν ότι οδήγησε τη χώρα στα βράχια, ότι κόστισε στη χώρα δεν ξέρω εγώ πόσα είπαν, 200-300-500 δις, ήθελαν να του στήσουν ειδικά Δικαστήρια, τώρα τον παρουσιάζουν ως τον πολύ σαγηνευτικό πολιτικό, που πρέπει ξαφνικά να πάρει τη θέση του στο πολιτικό στερέωμα.»

»Ο κόσμος πιστεύω ότι δεν τρώει κουτόχορτο. Εγώ θα καλωσορίσω κάθε πολιτική δύναμη, δεν θα καλωσορίσω όμως την αλαζονεία και δεν θα είμαι αυτός ο οποίος δεν θα αναδείξω και δεν θα ξεσκεπάσω, αυτό το οποίο βλέπω να συμβαίνει. Έχει μια συγκεκριμένη πολιτική στόχευση αυτή η προσπάθεια και είναι συστημική πολιτική στόχευση».