Ο πρώην γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, βρίσκεται στη 12η τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, στο οποίο επικεφαλής είναι η καταξιωμένη σκηνοθέτης και ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου.

Με σύνθημα «Κρατάμε ζωντανή τη σπίθα της αντίστασης και της ανατροπής», η Λαϊκή Ενότητα δίνει κανονικά το «παρών» στις επερχόμενες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, με τον επικεφαλής της Εκλογικής της Επιτροπής της ΛΑΕ, πρώην ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή υποψήφιο στην Α΄ Αθήνας.

Στα ψηφοδέλτια της ΛΑΕ βρίσκονται μεταξύ άλλων ο πρώην αναπληρωτές υπουργοί Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης (Βόρειος Τομέας Β΄ Αθηνών) και Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη (Νότιος Τομέας Β΄ Αθηνών).

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Ο πρώην γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, βρίσκεται στη 12η τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, στο οποίο επικεφαλής είναι η καταξιωμένη σκηνοθέτης και ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου.

Στη 2η θέση του Επικρατείας είναι ο Αλέκος Καλύβης, συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος, πρώην αναπληρωτής πρόεδρος ΓΣΕΕ.

Στην 3η θέση είναι η Μαρία Μπόλαρη, πρώην βουλευτής Α΄ Αθήνας.

Στην 4η ο Κώστας Ήσυχος, συνταξιούχος, πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Στην 5η η Δέσποινα Σπανού, νομικός, πρώην αντιπρόεδρος ΑΔΕΔΥ.

Στην 6η ο Πέτρος Τάτσης, συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος.

Στην 7η η Αργυρώ Μπεκατώρου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών.

Στην 8η ο Αντώνης Καββαδίας, τραπεζικός υπάλληλος, συνδικαλιστής.

Στην 9η η Μαρία-Χριστίνα (Μαρτίνα) Κάϊκα, μεταπτυχιακή φοιτήτρια Πολιτικής Φιλοσοφίας, ιδιωτική υπάλληλος.

Στη 10η ο Άρης Τόλιος, ασφαλιστικός σύμβουλος, υποψήφιος διδάκτωρ Κοινωνιολογίας.

Στην 11η η Ιωάννα Καραβασίλη, Κοινωνιολόγος.

«Με την ψήφο μας τώρα δυναμώνουμε την πραγματική αντιπολίτευση στο νεοφιλελευθερισμό, δυναμώνουμε τους αγώνες του αύριο», τονίζει η Λαϊκή Ενότητα σε ανακοίνωσή της.

Η ΛΑΕ σημειώνει πως «το τοπίο μετά τις ευρωεκλογές είναι αρνητικό για τον εργαζόμενο λαό και τα συμφέροντά του».

Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «με την μνημονιακή πολιτική του άνοιξε το δρόμο για την επέλαση της ΝΔ», η οποία «διεκδικεί την επάνοδό της επιδεικνύοντας, παρά τους προεκλογικούς ελιγμούς της, την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της».

«Στις επερχόμενες εθνικές εκλογές μπορούμε να επιφέρουμε ένα πλήγμα στον δικομματισμό, να δημιουργήσουμε αναχώματα στην νεοφιλελεύθερη επέλαση» τονίζει η ΛΑΕ, προσθέτοντας ότι «αποτελεί τη χρήσιμη ψήφο στα λαϊκά συμφέροντα, γιατί:

Έφερε ένα νέο πολιτικό και ηθικό υπόδειγμα όπου η δέσμευση απέναντι στο λαό είναι υπέρτερη από τις καρέκλες της εξουσίας.

Ήταν μέσα σε όλους τους μεγάλους αγώνες από τις πλατείες ,το δημοψήφισμα του ΟΧΙ, κατά όλων των μνημονίων, για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας, των κοινωνικών αγαθών, των μισθών και των συντάξεων.

Έχει πραγματικά εναλλακτική λύση στην πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων που –χωρίς ψευδεπίγραφες εύκολες λύσεις και ήξεις-αφίξεις– βάζει πρώτα στην ατζέντα τα μέτρα αξιοπρεπούς διαβίωσης του λαού μας και απαιτεί ρήξεις με το καθεστώς της ευρωζώνης και της επιτροπείας.

Έχει την αντίληψη της συνεργασίας της αριστεράς και της κοινής δράσης στους αγώνες του λαού.

Είχε αποτελεσματικότητα στους αγώνες αποτρέποντας την κατάσχεση εκατοντάδων λαϊκών κατοικιών και διασφαλίζοντας ρεύμα και νερό σε πολλά φτωχά νοικοκυριά.

Είναι ο πιο σταθερός αντίπαλος του νεοφιλελευθερισμού και κάθε δεξιάς πολιτικής.

Μπορεί να συμβάλλει στην αναγέννηση της ριζοσπαστικής αριστεράς και του μαζικού κινήματος.».