Τη στρατηγική της ΛΑΕ εν όψει των εθνικών εκλογών ανέλυσε μέσα από την εκπομπή One Line, ο γραμματέας πολιτικού συμβουλίου του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Ήταν άσχημο για τη ΛΑΕ το αποτέλεσμα των εκλογών» είπε ο κ. Λαφαζάνης και συνέχισε «ούτε οι πολίτες δεν περίμεναν τα τόσο χαμηλά ποσοστά».

Μάλιστα, όπως είπε, «δεν βοηθάει τον τόπο το πάρα πολύ μικρό ποσοστό που πήραμε. Είμαστε μια δύναμη που υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία, τα σπίτια και τις εργασιακές σχέσεις» εξήγησε. Κληθείς να σχολιάσει αυτά τα πολύ χαμηλά ποσοστά της Λαϊκής Ενότητας υπογράμμισε ότι «η αριστερά απαξιώθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν πήρε η μπάλα μόνο εκείνον, αλλά όλη την αριστερά. Και το μεγάλο πλήγμα το υπέστη η ΛΑΕ». Ερωτηθείς αν θα κατέβει στις εθνικές εκλογές, απάντησε θετικά «παρά τις φωνές που μας λένε να το ξανασκεφτούμε».

Αναφορικά με τις συνεργασίες, κατέστησε σαφές πως είναι ανοιχτός με σκοπό «να πλήξουμε τον διπολισμό».

Μιλώντας για τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος προέρχεται από τον ίδιο χώρο, όμως πήρε πολύ παραπάνω στις ευρωεκλογές είπε πως «ο κόσμος προτιμάει τα ιμιτασιόν» και συμπλήρωσε ότι «για τον εαυτό του έχει κατορθώσει να δώσει λανθασμένες εντυπώσεις για το έργο του». «Ότι περνάει στον κόσμο δεν είναι αλήθεια» κατέληξε.

Πηγή: onetv.gr