Ντέρμπι μεταξύ των δύο «μονομάχων» στις εθνικές εκλογές θα σημειωθεί στην Αχαΐα, καθώς τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσαν ότι θα τεθούν επικεφαλής των ψηφοδελτίων των κομμάτων τους στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα στην Αχαΐα ανακοινώθηκε σήμερα, μαζί με τα υπόλοιπα ονόματα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ ανά τη χώρα -εκτός του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Χθες, από την Πάτρα, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στην περιφέρεια Αχαΐας και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η υποψηφιότητα του απερχόμενου πρωθυπουργού σχετίζεται με τη δύναμη που διατηρεί ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ στη συγκεκριμένη περιφέρεια, στην οποία άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας έχει ξανακατέβει υποψήφιος το 2012. Ήταν η δεύτερη περιφέρεια που είχε επιλέξει, καθώς ήταν υποψήφιος και στην Α’ Αθηνών.

Χθες, από την Πάτρα εγκαινίασε την προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ εν όψει των κρίσιμων εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σε μια συμβολική κίνηση, ανακοίνωσε ότι θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Αχαΐα.

«Η αγάπη μου για την Πάτρα, για την Αχαΐα είναι δεδομένη. Γι’ αυτό και επέλεξα να ηγηθώ του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Αχαΐα» τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια περιφέρεια υποψήφιος για το ΚΙΝΑΛ είναι ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.