• Αναζήτηση
 • Μητσοτάκης: Ηγείται του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Αχαΐα

  Ζήτησε ισχυρή εντολή για την ανάπτυξη και την αναγέννηση της χώρας

  Ομιλία πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης προαύλιο χώρο της Achaia Clauss, στην Πάτρα.

  Το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του, καθώς και το πρόγραμμα ανάπτυξης της χώρας παρουσίασε στους εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων και φορέων της Πάτρας ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας ισχυρή εντολή για την ανάπτυξη και την αναγέννηση της χώρας.

  «Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαμένες ψήφους και πειράματα» είπε, τονίζοντας ότι ως κυβέρνηση «θα σαρώσουμε τη γραφειοκρατία και θα προκαλέσουμε έκρηξη επενδύσεων», φέροντας ως παράδειγμα την υπόθεση του Ελληνικού για την οποία δεσμεύθηκε πως την πρώτη εβδομάδα το έργο θα απεγκλωβιστεί.

  Kyriakos Mitsotakis

  @kmitsotakis

  Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας προβλέπει λιγότερους φόρους και κίνητρα για πολλές επενδύσεις που φέρνουν καινούργιες δουλειές. Δηλαδή περισσότερους και καλύτερους μισθούς που τονώνουν την κατανάλωση και νέες εισφορές που ενισχύουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

  45 people are talking about this

  Ανακοινώνοντας την απόφασή του να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Αχαΐα, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως οι πολίτες ζητούν μέτρο ευθύνης στην πράξη και όχι μέτρο ανευθυνότητας και επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει μια έκρηξη των επενδύσεων για να δημιουργηθούν δουλείες. «Θα σαρώσουμε την γραφειοκρατία» δήλωσε χαρακτηριστικά προκειμένου να καταστεί εφικτή η επίτευξη του στόχου των επενδύσεων που είναι και ο βασικός τρόπος για να δημιουργηθούν νέες δουλειές για όλους και μάλιστα καλά αμειβόμενες.

  Στο πλαίσιο αυτό, δεσμεύθηκε ότι οι επενδύσεις θα απεγκλωβιστούν και αναφέρθηκε ως παράδειγμα στο Ελληνικό τονίζοντας πως από την πρώτη εβδομάδα της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ θα υπογραφούν οι δύο υπουργικές αποφάσεις που απαιτούνται.

  Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι οι πολίτες πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν για να υπάρξει πολιτική αλλαγή, για να κλείσει και ο δεύτερος γύρος και να πάρει η απερχόμενη πλέον κυβέρνηση το μήνυμα που δείχνει να μην έλαβε στις ευρωεκλογές και τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση.

  Μάλιστα, δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια για χαμένες ψήφους και πειράματα» σημειώνοντας πως οι εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι κρίσιμες και έκβασή τους θα κριθεί από τη συμμετοχή των ίδιων των πολιτών.

  Kyriakos Mitsotakis

  @kmitsotakis

  Την ευημερία που οραματιζόμαστε για όλους τους πολίτες θα την στηρίξουμε με συγκεκριμένα μέτρα του κυβερνητικού μας προγράμματος.

  27 people are talking about this

  Βασικός στόχος είναι η ανάπτυξη και για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να ληφθούν μέτρα που θα συμβάλλουν τόσο στις επενδύσεις όσο και στην ανακούφιση των πολιτών και ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στις τέσσερις δέσμες συγκεκριμένων μέτρων του κυβερνητικού προγράμματος που έχουν ως εξής:

  1) Διατήρηση του αφορολόγητου. «Καταργούμε την μείωση που μόνος του ψήφισε -και υποκριτικά ξεψήφισε προεκλογικά- ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνοι το είπαν γιατί ήξεραν ότι δεν θα το κάνουν. Ενώ εγώ το λέω γιατί ξέρω ότι θα το κάνω πράξη» ανέφερε.

  2) Μείωσης του πρώτου φορολογικού συντελεστή από 22% σήμερα, στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ με αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Ενίσχυση 2000 στα νέα ζευγάρια για κάθε νέο Ελληνόπουλο που θα γεννιέται.

  3) Μείωση του φόρου των επιχειρήσεων από το 28% σήμερα στο 20%, μέσα σε δύο χρόνια και μείωση φόρου στα μερίσματα από το 10% στο 5%. Επίσης κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στο 11% και 22% αντί για 13% και 24% σήμερα.

  4) Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% οριζοντίως για όλους τους Έλληνες -και παντού στη χώρα και παροχή κινήτρων στις επιχειρήσεις, όπως οι υπεραποσβέσεις και ο διπλασιασμός του χρόνου συμψηφισμού ζημιών με κέρδη ώστε αυτές να επενδύουν.

  Kyriakos Mitsotakis

  @kmitsotakis

  Την ισχυρή ανάπτυξη που οραματιζόμαστε για την Ελλάδα θα την φέρουμε ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα.

  25 people are talking about this

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk