Ισχυρή ανάπτυξη σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Πάτρα με θέμα την ανάπτυξη και θέτοντας το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου. «Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαμένες ψήφους και πειράματα» είπε, τονίζοντας ότι ως κυβέρνηση «θα σαρώσουμε τη γραφειοκρατία και θα προκαλέσουμε έκρηξη επενδύσεων», φέροντας ως παράδειγμα την υπόθεση του Ελληνικού για την οποία δεσμεύθηκε πως την πρώτη εβδομάδα το έργο θα απεγκλωβιστεί.

«Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας προβλέπει λιγότερους φόρους και κίνητρα για πολλές επενδύσεις που φέρνουν καινούργιες δουλειές. Δηλαδή περισσότερους και καλύτερους μισθούς που τονώνουν την κατανάλωση και νέες εισφορές που ενισχύουν τα ασφαλιστικά ταμεία» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας σε παραγωγικούς φορείς της Πάτρας, σε ανοικτή συγκέντρωση στον χώρο της «Αχαΐα Κλάους».

«Καινούργιες και καλά αμειβόμενες δουλειές φέρνουν οι επενδύσεις» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως χωρίς περισσότερους εργαζόμενους και έκρηξη απασχόλησης το ασφαλιστικό δεν μπορεί να είναι βιώσιμο.

Πίσω από αυτή την τόσο σημαντική λέξη -την ανάπτυξη- κρύβεται και η απάντηση στο ερώτημα ποιος είναι με τους πολλούς και ποιος με τις ελίτ. Γιατί τι φέρνουν πρακτικά οι επενδύσεις; Φέρνουν πρώτα από όλα καινούργιες και καλά αμειβόμενες δουλειές. Για όλους, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «η Ελλάδα έχει δύο επιλογές: Η πρώτη είναι αυτή που ζήσαμε όλοι μας. Φόροι, φόροι, φόροι…Η δεύτερη είναι το σχέδιο της ΝΔ: Λιγότεροι φόροι και κίνητρα για πολλές επενδύσεις που θα φέρουν νέες δουλειές».

Στο πλαίσιο αυτό, δεσμεύθηκε ότι οι επενδύσεις θα απεγκλωβιστούν και αναφέρθηκε ως παράδειγμα στο Ελληνικό τονίζοντας πως από την πρώτη εβδομάδα της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ θα υπογραφούν οι δύο υπουργικές αποφάσεις που απαιτούνται.

Βασικός στόχος είναι η ανάπτυξη και για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να ληφθούν μέτρα που θα συμβάλλουν τόσο στις επενδύσεις όσο και στην ανακούφιση των πολιτών και ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στις τέσσερις δέσμες συγκεκριμένων μέτρων του κυβερνητικού προγράμματος που έχουν ως εξής:

1) Διατήρηση του αφορολόγητου. «Καταργούμε την μείωση που μόνος του ψήφισε -και υποκριτικά ξεψήφισε προεκλογικά- ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνοι το είπαν γιατί ήξεραν ότι δεν θα το κάνουν. Ενώ εγώ το λέω γιατί ξέρω ότι θα το κάνω πράξη» ανέφερε.

2) Μείωσης του πρώτου φορολογικού συντελεστή από 22% σήμερα, στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ με αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Ενίσχυση 2000 στα νέα ζευγάρια για κάθε νέο Ελληνόπουλο που θα γεννιέται.

3) Μείωση του φόρου των επιχειρήσεων από το 28% σήμερα στο 20%, μέσα σε δύο χρόνια και μείωση φόρου στα μερίσματα από το 10% στο 5%. Επίσης κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στο 11% και 22% αντί για 13% και 24% σήμερα.

4) Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% οριζοντίως για όλους τους Έλληνες -και παντού στη χώρα και παροχή κινήτρων στις επιχειρήσεις, όπως οι υπεραποσβέσεις και ο διπλασιασμός του χρόνου συμψηφισμού ζημιών με κέρδη ώστε αυτές να επενδύουν.

Ξεκινώ σήμερα τις κεντρικές παρεμβάσεις μου από την Πάτρα, με μια ομιλία για το «κλειδί» της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, που είναι και «κλειδί» για την επόμενη μέρα της χώρας: Την ισχυρή ανάπτυξη, που σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα! #Ενωμένοι_Μπορούμε

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019