Ποιος τη χάρη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Θα γίνει ο πρώτος πρωθυπουργός που θα έχει κατοικίδιο στο Μαξίμου μια… δεμένη καρέτα – καρέτα. Θα την περιφέρει η Μαρέβα στον κήπο με το σχοινί της ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ απαίτησε να του… πεταλώσουν και κάτι τζιτζίκια που τραγουδάνε στις νεραντζιές.

Η «αποκάλυψη» για τα πεταλωμένα τζιτζίκια είναι καινούργια, την αποκαλύπτει το in.gr κι ελπίζουμε να βρει χώρο στο twitter του μεγάλου ερευνητή – δημοσιογράφου, δημοσιολόγου και κυρίως κολλητού φίλου του Αλέξη, του Παππά και του Κρέτσου.

Ο Κώστας Βαξεβάνης, φιλοξένησε στον λογαριασμό του τη σημαντική αποκάλυψη, ότι βρέθηκαν κάποιοι που έδεσαν μια χελώνα καρέτα – καρέτα στο Καστελόριζο προκειμένου να την δει ο πρόεδρο της ΝΔ.

Γιατί όπως καταλαβαίνετε, αν δεν φωτογραφηθεί ο Κυριάκος με μια χελώνα να του χαμογελά, έστω κι αιχμάλωτη, πώς θα γίνει πρωθυπουργός;

Η ιστορία έχει ως εξής: Μια φιλοζωϊκή οργάνωση έβγαλε ένα βίντεο στο οποίο φαινόταν μια χελώνα καρέτα – καρέτα να είναι δεμένη με σχοινί και να την παρακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο τίτλος «Εδεσαν χελώνα απ’ το πτερύγιο να τη δει ο Κ. Μητσοτάκης».

Όπως ήταν φυσικό προκλήθηκε πανικός, μαζί με την οργή καθώς ένα τέτοιο γεγονός θα ήταν καταδικαστέο. Αμέσως το πήραν ιστοσελίδες που είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως το tribune.gr, altsantiri.gr, topontiki.gr, dailythess.gr, voicenews.gr, candiadoc.gr και φυσικά το documentonews.gr του γνωστού εκδότη Κώστα Βαξεβάνη.

Η διάψευση

Το βίντεο έγινε viral βεβαίως και η ΝΔ επισήμως, μέσω του εκπροσώπου της, Κ. Ζούλα διέψευσε το αρχικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα www.zoosos.gr. Η ιστοσελίδα έκανε ανανέωση του θέματος τονίζοντας ότι στην επιστολή αναφέρεται ότι η καρέτα – καρέτα παγιδεύτηκε μόνη της σε σκοινί και μόνη της κατάφερε να απελευθερωθεί σε λίγα δευτερόλεπτα.

Στο βίντεο που δόθηκε ακούγεται η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι να τονίζει με ανησυχία: «έχει μπλεχτεί, έχει μπλεχτεί» ενώ ο κ. Μητσοτάκης την καθησυχάζει βλέποντας ότι η χελώνα άλλαξε κατεύθυνση «όχι όχι, ξέρει, ξέρει, ξέρει».

Ο κ. Ζούλας τονίζει στην ιστοσελίδα ότι με ευκολία υιοθέτησε μια εξωφρενική ιστορία διότι θα ήταν εξωφρενικό κάποιος να δέσει μια χελώνα στο λιμάνι για να τη δει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όμως… το κακό είχε γίνει. Τα επίσημα και ανεπίσημα troll του ΣΥΡΙΖΑ πήραν το βίντεο και πέρασαν γενεές δεκατέσσερις τον Μητσοτάκη, τον… άθλιο που βασανίζουν ζωάκια για χάρη του.

Μέχρι και ο μεγάλος ερευνητής Βαξεβάνης την πάτησε, όμως, μόλις έγινε αντιληπτή η γκάφα, μόλις το fake news αποκαλύφθηκε αίφνης το δημοσίευμα στο documentonews εξαφανίστηκε

Γιατί ο λιμενικός σταθμός στο Καστελόριζο επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε δεμένη χελώνα. Η συγκεκριμένη καρέτα καρέρα πάει συχνά εκεί γιατί βρίσκει τροφή. Η παρουσία της είναι μόνιμη, μαζί με μερικές ακόμη. Το σχοινί που φαίνεται στο βίντεο είναι σχοινί με το οποίο δένονται οι βάρκες στο σημείο.

Επιπλέον, κατόπιν προσεκτικότερης εξέτασης του αρχικού βίντεο του τηλεοπτικού σταθμού Star, είναι εμφανές πως η χελώνα δεν είναι δεμένη με σχοινί, αλλά «μπλέχτηκε» για μικρό χρονικό διάστημα σε σχοινί βάρκας.

Και κάπως έτσι γράφτηκε μια ακόμη ιστορία fake news. Εις το επανιδείν για τους μεγάλους ρεπόρτερ – ερευνητές. Όταν ο Κυριάκος θα πεταλώσει τα τζιτζίκια και θα βαράει και τους μαύρους στο Μέγαρο Μαξίμου, ας το κάνουν μεγαλύτερο θέμα. Και γιατί όχι; Να το βάλουν και στην αποκαλυπτική, κυριακάτικη εφημερίδα που έχει προσφέρει όσο καμιά στην ερευνητική δημοσιογραφία της χώρας.