• Αναζήτηση
 • Τσίπρας και Ζάεφ για πάντα φίλοι

  «Δημιουργήσαμε μια προσωπική φιλία»

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Φίλος για πάντα μέχρι το τέλος της ζωής του δήλωσε σήμερα πως θα μείνει ο Ζόραν Ζάεφ με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρας.

  Ο πρωθυπουργός της  Βόρειας Μακεδονίας ανέφερε πως το μέλλον της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι εγγυημένο και θετικό, τονίζοντας πως η Συμφωνία μόνο όφελος θα τους φέρει.

  Όσο για την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές και κατά πόσο αυτές θα επηρεάσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Ζόραν Ζάεφ απάντησε λακωνικά πως «θα σεβαστούμε τις αποφάσεις τους» και πρόσθεσε:

  «Εκτιμώ και σέβομαι τον φίλο μου Αλέξη Τσίπρα. Δημιουργήσαμε μια προσωπική φιλία. Ζήτησα ακόμη και από τους πολίτες να οικοδομήσουν μια τέτοια φιλία, όπως αυτή που έχω με τον πρωθυπουργό Τσίπρα. Και μάλλον θα παραμείνουμε φίλοι μέχρι το τέλος της ζωής μας, είτε θα είναι πρωθυπουργός είτε θα είμαι πρωθυπουργός. Γνωρίζω ότι η Συμφωνία των Πρεσπών φέρνει μόνο όφελος. Η Συμφωνία επικυρώθηκε στα δύο κοινοβούλια και γνωρίζω ότι δεν υπάρχει πολιτικός ο οποίος να αντιτίθεται στα συμφέροντα των πολιτών που τηρούν τις συμφωνίες, οπότε το μέλλον αυτής της Συμφωνίας είναι εγγυημένο και θετικό», ανέφερε ο Ζάεφ.

  «Σίγουρα οι πολίτες αποφασίζουν ποιον από εμάς θα φέρουν στην εξουσία, ποιον θα αντικαταστήσουν και πως θα τοποθετήσουν τους υποψηφίους στις χώρες τους» ανέφερε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

  Δείτε επίσης
  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk