Μέση Ανατολή: Επί ποδός πολέμου

Περισσότεροι από 10 οι νεκροί των εκατέρωθεν επιθέσεων

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στη Μέση Ανατολή καθώς μετά τις εκατέρωθεν επιθέσεις στην περιοχή από Ισραηλινούς και Παλαιστινίους, οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους δέκα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τουλάχιστον οκτώ Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας στη διάρκεια των ισραηλινών επιθέσεων ενώ τρεις ισραηλινοί έχασαν τη ζωή τους από πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από την πλευρά των Παλαιστινίων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας δήλωσε πως δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς το Ισραήλ συνεχίζει τα πλήγματα στον παλαιστινιακό θύλακο σε απάντηση για την εκτόξευση ρουκετών εναντίον του εδάφους του.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε πως οι δύο Παλαιστίνιοι, ο Μπιλάλ αλ-Μπάνα και ο Αμπντουλάχ Αμπού αλ-Άτα, επλήγησαν από ισραηλινή επιδρομή στο ανατολικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας χωρίς να δίνει άλλες διευκρινίσεις.

Το Ισραήλ σκότωσε διοικητή της Χαμάς

Την ίδια στιγμή, το Ισραήλ γνωστοποίησε ότι σκότωσε έναν διοικητή της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας  σε μια στοχευμένη επιδρομή, όπως τη χαρακτήρισε ο στρατός, και Παλαιστίνιοι δήλωσαν πως ήταν η πρώτη τέτοια ενέργεια από τον πόλεμο του 2014 στον παλαιστινιακό θύλακο.

Σε ανακοίνωσή του ο στρατός ανέφερε πως ο Χάμεντ Άχμεντ Αμπέντ Χούντρι ήταν υπεύθυνος για τη μεταφορά κεφαλαίων από το Ιράν σε ένοπλες παρατάξεις στη Γάζα. Παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως σκοτώθηκε σε αεροπορικό πλήγμα με στόχο το αυτοκίνητό του.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ζήτησε σήμερα από το στρατό της χώρας να συνεχίσει «τα μαζικά πλήγματα» εναντίον στόχων της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για τις ρουκέτες που εκτοξεύονται από τον παλαιστινιακό θύλακα, αλλά και να ενισχύσει την παρουσία του γύρω από αυτόν.

 «Έδωσα εντολή στο στρατό να συνεχίσει τα μαζικά πλήγματα εναντίον των τρομοκρατών στη Λωρίδα της Γάζας και ζήτησα να ενισχυθούν οι δυνάμεις γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας με άρματα μάχης, πυροβολικό και δυνάμεις του πεζικού» τόνισε ο Νετανιάχου σε ανακοίνωσή του.
Δείτε επίσης
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk