Οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την είσοδο της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Ουάσινγκτον, εν μέσω των τελευταίων εξελίξεων στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Περίπου 30 αστυνομικοί με χειροπέδες έφτασαν στην πρεσβεία, η οποία είχε καταληφθεί από ακτιβιστές για περισσότερο από δύο εβδομάδες. Στόχος τους, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Sputnik, ήταν να εμποδίσουν τους ανθρώπους του Χουάν Γκουαϊδό να καταλάβουν το κτίριο.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
??? ????????? ⏳

@stranahan

Large anti Maduro crowd outside the Venezuelan Embassy right now.

See ??? ????????? ⏳‘s other Tweets

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Χουάν Γκουαϊδό στις Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσε σήμερα τον λαό της Βενεζουέλας «να παραμείνει στους δρόμους» για να εντείνει τις πιέσεις στον πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο.

«Η έκκληση που απευθύνουμε τώρα στον λαό μας είναι να παραμείνει στον δρόμο για να κερδίσει την ελευθερία του (…) Είναι η ώρα να εγκαταλείψει την εξουσία (ο Μαδούρο). Είναι η ώρα οι φιλοδοξίες του να σταματήσουν να προκαλούν και άλλα δεινά στη Βενεζουέλα», είπε στους δημοσιογράφους ο Κάρλος Βέκιο, τον οποίο οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν ως πρεσβευτή της Βενεζουέλας.

Ο Βέκιο υποστήριξε ότι όσα συμβαίνουν στη χώρα του δεν συνιστούν στρατιωτικό πραξικόπημα. «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος στη διεθνή κοινότητα. Δεν πρόκειται για στρατιωτικό πραξικόπημα. Είναι μια συνταγματική διαδικασία του βενεζουελάνικου λαού υπό την ηγεσία ενός πολίτη, του μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαΐδό», είπε. «Πραξικόπημα είναι αυτό που έκανε ο δικτάτορας Μαδούρο σφετεριζόμενος την εξουσία», συνέχισε, ζητώντας από τη διεθνή κοινότητα να εντείνει τις πιέσεις εναντίον του καθεστώτος.

«Χρησιμοποιούμε τις στρατιωτικές δυνάμεις για να στηρίξουμε το Σύνταγμα», επέμεινε, καλώντας τους αξιωματικούς να συνταχθούν με τους διαδηλωτές.