Συνεχίζονται για 17η μέρα οι έρευνες των Αρχών στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο για τον εντοπισμό των σορών των θυμάτων του καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου.

Οι έρευνες διακόπηκαν χθες χωρίς αποτέλεσμα λόγω της μηδενικής ορατότητας στην Κόκκινη Λίμνη, ενώ στο Ξυλιάτο η επιχείρηση στο κρίσιμο σημείο όπου υπέδειξε ο 35χρονος, ολοκληρώθηκε επίσης χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε.

Όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος της Κύπρου», εντός ολίγου αναμένεται ότι οι βρετανοί εμπειρογνώμονες που βρίσκονται στην Κύπρο για να συνδράμουν τις έρευνες της Αστυνομίας θα οδηγηθούν στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, ενώ ακολούθως αναμένεται να μεταβούν τόσο στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο, εκεί όπου ο ύποπτος υπέδειξε πως πέταξε την 6χρονη Sierra, όσο και στο Πεδίο Βολής στην Ορούντα όπου εντοπίστηκε η σορός της τρίτης γυναίκας.

Τρία σημεία έχουν σηματοδοτηθεί μέχρι στιγμής στην Κόκκινη Λίμνη, στο Μιτσερό, καθώς οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για εξιχνίαση των δολοφονιών, που φέρεται να ομολόγησε ο 35χρονος ύποπτος.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των δυτών στη λίμνη «Μεμί» στο Ξυλιάτο, οι οποίες επικεντρώνονται στον εντοπισμό της 6χρονης Sierra Granze. Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί οτιδήποτε.

«Δεν τίθεται θέμα διακοπής των ερευνών, μελετώνται εναλλακτικοί σχεδιασμοί για την πορεία των ερευνών, αν ο Α’ σχεδιασμός δεν προχωρεί, υπάρχουν και άλλοι σχεδιασμοί» δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας ,Ανδρέας Αγγελίδης, αναφορικά με τις έρευνες.

Σε δηλώσεις του από το χώρο των ερευνών στο Μιτσερό της Κύπρου, τόνισε ότι «είναι συγκεκριμένο το τι αναζητείται στη λίμνη, από τη στιγμή που διερευνώνται συγκεκριμένα πράγματα, αναμένουμε τις έρευνες να ολοκληρωθούν» συνιστώντας υπομονή και ψυχραιμία από όλους, καθώς δεν ανασύρθηκε η δεύτερη βαλίτσα που αναζητείται στην κόκκινη λίμνη.

Εν αναμονή του DNA για την ταυτοποίηση του θύματος

Στο μεταξύ, χθες πραγματοποιήθηκε νεκροτομή επί της σορού ενήλικης γυναίκας που εντοπίστηκε την Κυριακή του Πάσχα μέσα σε βαλίτσα, στον βυθό της Κόκκινης Λίμνης, στο Μιτσερό, με τις κυπριακές αρχές να τελούν εν αναμονή των εξετάσεων DNA για την ταυτοποίηση του θύματος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είχε δηλώσει στο ΚΥΠΕ ότι «ολοκληρώθηκε η νεκροτομή και παρελήφθησαν τεκμήρια για ιστοπαθολογικές και άλλες εξετάσεις, καθώς και για εξετάσεις DNA για σκοπούς ταυτοποίησης».