• Αναζήτηση
 • Πικραμμένος : H Novartis στήθηκε για να πλήξουν πολιτικούς αντιπάλους

  «Μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση η εμπιστοσύνη στους θεσμούς χάθηκε»

  «Χάθηκε η εμπιστοσύνη στους θεσμούς» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis. Ο ίδιος δήλωσε βέβαιος πως η έρευνα στήθηκε από πολιτικούς οι οποίοι επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν την πραγματική διαφθορά που υπάρχει στον χώρο του φαρμάκου προκειμένου να πλήξουν αντιπάλους τους.

  O Παναγιώτης Πικραμμένος σχολίασε για την αρχειοθέτηση των φακέλων που αφορούν τον ίδιο καθώς και άλλους πολιτικούς οι οποίοι επιχειρήθηκε να εμπλακούν στην υπόθεση της Novartis, ότι πλέον κανένας πολίτης δεν πιστεύει τίποτα.

  Ο κ. Πικραμμένος επισήμανε πως η υπόθεση Novartis θα έχει βαθιές συνέπειες διότι έχει δηλητηριάσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, τρέφοντας αμφιβολίες των πολιτών προς τους θεσμούς.

  Έγιναν υπερβολές, υπήρξαν αντιπαλότητες και οξύτητες, επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός. «Τώρα πρέπει να επαναφέρουμε τα πράγματα στην τάξη» τόνισε, αλλά παραδέχθηκε ότι κάτι τέτοιο θα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση.

  Ο πρώην πρωθυπουργός και ανώτατος δικαστικός άφησε αιχμές για τα στοιχεία βάσει των οποίων ερευνήθηκαν δέκα πολιτικά πρόσωπα, σημειώνοντας πως εάν είχε χειριστεί ανάλογο φάκελο ως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας θα ήθελε να έχει περισσότερες και πιο εξασφαλισμένες αποδείξεις.

  «Δεν έχω κάνει εισαγγελεύς […] αλλά αν ήταν στο ΣτΕ τα στοιχεία δεν θα ήταν επαρκή», είπε.

  Ο ίδιος χαρακτήρισε την υπόθεση «φαρσοκωμωδία» με πολύ κακό συγγραφέα, ηθοποιούς και σκηνοθεσία.

  Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης Πικραμμένος υπερασπιζόμενος τον εαυτό του στη Βουλή κατά τη διαδικασία παραπομπής του είχε δακρυσμένος υπογραμμίσει ότι όλα όσα λέγονται εις βάρος του είναι ανυπόστατα ψεύδη και συκοφαντίες, καθώς και ότι σπιλώνεται η προσωπικότητά του. Είχε αναρωτηθεί, δε, αν είχε ακουστεί κάποιος υπαινιγμός εις βάρος του επί 40 χρόνια που πρόσφερε στη Δικαιοσύνη, ακόμη και από τη θέση του προέδρου του ΣτΕ, για να εισπράξει το θερμό χειροκρότημα των βουλευτών.

  Η Novartis αποδείχθηκε μια σκευωρία που καταρρέει. Υπενθυμίζεται ότι η λάσπη αφορούσε τους: Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμμένο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Μάριο Σαλμά, Άδωνι-Σπυρίδωνα Γεωργιάδη, Γιάννη Στουρνάρα, Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιώργο Κουτρουμάνη και Ανδρέα Λοβέρδο. Πλέον μόνο για τον Ανδρέα Λοβέρδο ζητείται άρση ασυλίας, για τέσσερις (Πικραμμένο, Βενιζέλο, Κουτρουμάνη, Λυκουρέντζο η υπόθεση πάει στο αρχείο, ενώ σε ομηρεία παραμένουν οι: Σαμαράς, Στουρνάρας, Αβραμόπουλος, Γεωργιάδης και Σαλμάς.

  Δείτε επίσης
  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk