«Είμαστε αποφασισμένοι να παραμείνουμε έξω από το κουτοπόνηρο παιχνίδι των κομμάτων», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, στο πλαίσιο συνέντευξης στη Μεσσηνία, υπογραμμίζοντας την απόφαση του Ποταμιού να μην δοθούν κομματικά χρίσματα σε Δήμους και Περιφέρειες.

Ο κ. Θεοδωράκης, από την Καλαμάτα όπου βρίσκεται, υποστήριξε πως «οι δήμαρχοι πρέπει να είναι επιλογή των πολιτών» και πως «δεν αποφασίζει ο Θεοδωράκης στη Σεβαστουπόλεως ποιος είναι ο ικανός δήμαρχος για τη Σπάρτη, την Τρίπολη ή την Καλαμάτα».

Αναφερόμενος στο πολιτικό διακύβευμα των ευρωεκλογών και στο διχαστικό αφήγημα των δύο μεγάλων κομμάτων πως θα είναι χαμένη η ψήφος στο Ποτάμι, διερωτήθηκε: «Γιατί πρέπει κάποιος να αρνηθεί τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να ενταχθεί στους σχεδιασμούς των πρώην υπουργών της δεξιάς;»

Ξεκαθάρισε μάλιστα πως μπορεί κάποιος να πει «όχι» στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ψηφίζοντας Ποτάμι, αφού αυτή θα είναι «μία λογική, προοδευτική ψήφος, χωρίς να δοθεί λευκή επιταγή στους υπουργούς που κυβέρνησαν τη χώρα σε εποχές που έφεραν πιο κοντά τη χρεοκοπία».

Αναφορικά με την πολιτική θέση του Ποταμιού στις ευρωεκλογές, ο κ. Θεοδωράκης ανέλυσε σημεία της πρότασης Μακρόν «Ευρωπαϊκή Αναγέννηση». Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, βασικά ζητήματα είναι η φορολόγηση των πολυεθνικών κολοσσών, η ενίσχυση της βιομηχανικής και αγροτικής παραγωγής, η εντατικοποίηση των ελέγχων, προκειμένου τα ευρωπαϊκά προϊόντα να γίνουν πιο ελκυστικά και η δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού, λιμενικού και αστυνομίας, ώστε η φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας να είναι υποχρέωση της ΕΕ και να γίνεται με δαπάνες της».

Όσον αφορά στις δημοσκοπήσεις έκανε λόγο για ελλιπή εικόνα που παρουσιάζουν καθώς –όπως είπε-  αποτυπώνουν ένα μικρό μόνο μέρος της κοινωνίας. Σημείωσε μάλιστα πως η κύρια δύναμη του Ποταμιού που δεν καταγράφεται κρύβεται στη μεγάλη δεξαμενή των αναποφάσιστων. «Υπάρχει ένα 10% της κοινωνίας που παρακολουθεί το Ποτάμι και είναι κοντά του», ανέφερε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνοδεία των υποψηφίων ευρωβουλευτών Στέλιου Φενέκου, Γεράσιμου Παπαδόπουλου και Μάκη Παπούλια, συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο και τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ