Περιοδεία σε όλη τη χώρα ενόψει ευρωεκλογών ξεκινά ο Σταύρος Θοεδωράκης. Πρώτος σταθμός, η ιστορική πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο και στην συνέχεια και μέχρι την Παρασκευή ο επικεφαλής του Ποταμιού θα επισκεφθεί τους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Αρκαδίας ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε  πως στόχος του είναι να συναντήσει από κοντά, όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες και να απαντήσει στα ερωτήματα τους. Υπογράμμισε την ανάγκη «να σταλούν στο ευρωκοινοβούλιο σοβαροί άνθρωποι που γνωρίζουν τα προβλήματα και θα δώσουν λύσεις για τη χώρα και όχι απλώς τηλεοπτικοί αστέρες και άλλα άτομα που μπορεί να φημίζονται για πολλά, αλλά όχι για την πολιτική και ευρωπαϊκή τους αντίληψη».

«Το Ποτάμι είναι αστείρευτο και έχει ένα δυνατό ευρωψηφοδέλτιο με νέους και καταξιωμένους ανθρώπους», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, σημειώνοντας ότι έχει συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του 15 πολίτες από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, νέους που έφυγαν τα χρόνια της κρίσης, αλλά και επιστήμονες που σταδιοδρομούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Η Ελλάδα δεν πρέπει να αποκοπεί από τους ανθρώπους που έφυγαν, γιατί εκεί κρύβεται ένας μεγάλος πλούτος για τη χώρα μας», επέμεινε ο κ. Θεοδωράκης.

Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή πρόταση του Ποταμιού, είπε ότι αυτή ταυτίζεται σε μεγάλο βαθμό με το μανιφέστο της «Ευρωπαϊκής Αναγέννησης» του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Μάλιστα, ανέφερε δύο ενδεικτικά παραδείγματα: την ανάγκη ευρωπαϊκής αστυνομίας συνόρων και τη φορολόγηση πολυεθνικών κολοσσών που δραστηριοποιούνται στην ΕΕ.

Απαντώντας στο γιατί επιλέγει να ταξιδεύει με το βαν του Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι αυτό επιτάσσει η οικολογική ψυχή του κόμματός του. «Χρησιμοποιούμε ένα βαν αντί να χρησιμοποιούμε τρία αυτοκίνητα και αυτό σημαίνει λιγότερα καύσιμα, λιγότεροι ρύποι», εξήγησε και πρόσθεσε: «Και είμαστε όλοι μια παρέα. Γιατί αυτή η περιοδεία γίνεται μαζί με τους υποψηφίους ευρωβουλευτές, τους οποίους πρέπει να γνωρίσει ο κόσμος και να συζητήσει μαζί τους για τα ιδιαίτερα γνωστικά τους αντικείμενα».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ