Η Τερέζα Μέι, σε συνάντησή της με βουλευτές των Συντηρητικών, είπε ότι θα παραιτηθεί πριν από την επόμενη φάση του Brexit και αφού το κοινοβούλιο εγκρίνει τη συμφωνία της, μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η Τερέζα Μέι είπε ότι θα παραιτηθεί από τη θέση της από τη στιγμή που θα «παραδοθεί» το Brexit, ανέφερε -σύμφωνα με το CNN- βουλευτής των Τόρις.

«Δεν θα αναλάβω την επόμενη φάση», είπε η Μέι στους Συντηρητικούς βουλευτές. Δεν διευκρίνισε ωστόσο, την ημερομηνία παραίτησής της.

Ένας άλλος βουλευτής των Συντηρητικών δήλωσε στο Britain’s Press Association ότι η Μέι «δεν θα είναι στη θέση της για την επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων για το Brexit».

Υπενθυμίζεται πως αργότερα απόψε οι Βρετανοί βουλευτές θα ψηφίσουν επί των 8 προτάσεων στο πλαίσιο των εναλλακτικών προσεγγίσεων του Brexit.

Οι 8 προτάσεις:

  • Πρόταση του Συντηρητικού βουλευτή, Τζον Μπάρον, για έξοδο από την ΕΕ χωρίς συμφωνία στις 12 Απριλίου. (Αmendment B – John Baron’s – No deal)
  • Πρόταση του μετριοπαθούς Συντηρητικού βουλευτή, Νικ Μπόουλς, για έξοδο με βάση τη σχέση της ΕΕ με τη Νορβηγία, δηλαδή με παραμονή στην ενιαία αγορά συν μία τελωνειακή ρύθμιση (Αmendment D – Nick Boles’s – common market 2.0)
  • Πρόταση του πρόσφατα παραιτηθέντος υφυπουργού Γεωργίας, Τζορτζ Γιούστις, για μια έξοδο με μοντέλο Νορβηγίας χωρίς όμως τελωνειακή ένωση (Αmendment H – George Eustice’s – Efta and EEA)
  • Πρόταση του παλαιότερου νυν βουλευτή και Συντηρητικού, Κεν Κλαρκ, υπέρ μίας τελωνειακής ένωσης (Αmendment J – Ken Clarke’s – Customs union)
  • Πρόταση του Τζέρεμι Κόρμπιν για μια μόνιμη τελωνειακή ένωση, με ευθυγράμμιση με μελλοντικούς κανόνες της ενιαίας αγοράς (Αmendment K – Labour’s – Customs union and alignment with single market)
  • Πρόταση της βουλευτού του SNP, Τζοάνα Τσέρι, για ανάκληση του Άρθρου 50 εφόσον δεν έχει επικυρωθεί συμφωνία του Brexit την παραμονή της 12ης Απριλίου (Αmendment L – Joanna Cherry’s – Revocation to avoid no deal)
  • Πρόταση της Εργατικής, Μάργκαρετ Μπέκετ, υπέρ δημοψηφίσματος επί όποιας τελικής συμφωνίας του Brexit (Αmendment M – Dame Margaret Beckett’s – Confirmatory public vote)
  • Πρόταση του ακραιφνούς ευρωσκεπτικιστή, Μάρκους Φις, των Τόρις που ορίζει ότι αν δεν επικυρωθεί η συμφωνία αποχώρησης, τότε να υπάρχει μία συμφωνία με την ΕΕ που θα διατηρεί τις ίδιες ρυθμίσεις στις σχέσεις Λονδίνου-Βρυξελλών, έως ότου να προκύψει μια μελλοντική εμπορική συμφωνία, στην ουσία δηλαδή ένα ελεγχόμενο «no deal»  (Αmendment O – Marcus Fysh’s – Contingent preferential arrangements)

Οι παραπάνω προτάσεις θα συζητηθούν από τους βουλευτές έως το βράδυ, όπου και θα τεθούν σε ψηφοφορία.