Σε 28 ημέρες φυλάκιση καταδικάστηκε Βρετανός πολίτης έσπασε αυγό στο κεφάλι του επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Η ποινή αυτή έρχεται σε μια χρονική περίοδο που εντείνονται οι απειλές κατά των βουλευτών. Το περιστατικό συνέβη στις 3 Μαρτίου, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του Κόρμπιν ότι το κόμμα του στηρίζει το ενδεχόμενο ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit.

«Σεβαστείτε την ψήφο» του βρετανικού λαού, είχε φωνάξει ο δράστης, ο Τζον Μέρφιν, ένας 31χρονος Λονδρέζος, την ώρα που έσπαγε το αυγό στο πρόσωπο του Κόρμπιν, πριν τον ακινητοποιήσει το πλήθος.

«Μια τέτοια επίθεση είναι μια επίθεση εναντίον του δημοκρατικού συστήματός μας» δήλωσε η δικαστής Έμα Άρμπετνοτ. «Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι τα δικαστήρια δεν θα επιτρέψουν να συνεχιστεί αυτό. Οι επιθέσεις εναντίον των βουλευτών μας πρέπει να σταματήσουν», υπογράμμισε.

«Αυτού του είδους οι επιθέσεις δημιουργούν χάσμα μεταξύ βουλευτών και ψηφοφόρων», τόνισε ο Τζέρεμι Κόρμπιν σε δήλωσή του που διαβάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ