Ο επικεφαλής του βρετανικού κόμματος των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν άφησε να εννοηθεί ότι θα υποστηρίξει πρόταση βουλευτών για διεξαγωγή δημοψηφίσματος επί της συμφωνίας της Τερέζα Μέι για το Brexit, εφόσον αυτή εγκριθεί από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Η Μέι επιμένει στη συμφωνία της, την οποία αναμένεται να θέσει και πάλι σε ψηφοφορία αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, δύο εκ των υπουργών της υποστήριξαν ότι η συντηρητική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αυτή την ψηφοφορία, μόνον εφόσον εξασφαλίσει την υποστήριξη ώστε να πάρει το «πράσινο φως» από το κοινοβούλιο.

Ο Κόρμπιν, που εμφανίζεται απρόθυμος να υποστηρίξει ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit, υποστηρίζει ότι θα επιχειρήσει να σταματήσει ένα σκληρό, Συντηρητικό Brexit.

Σήμερα ο Κόρμπιν δήλωσε ότι το κόμμα του πιθανότατα θα υποστηρίξει πρόταση ή τροπολογία δύο βουλευτών των Εργατικών, του Πίτερ Κάιλ και του Φιλ Γουίλσον, με σκοπό μια «επιβεβαιωτική ψηφοφορία», αν η συμφωνία της Μέι εγκριθεί από το κοινοβούλιο.

«Ναι, θα την υποστηρίξουμε αλλά προφανώς θα πρέπει να δούμε τη διατύπωσή της», δήλωσε στο Sky News και πρόσθεσε πως οι Εργατικοί δεν θα υποστηρίξουν τη συμφωνία της Μέι. «Η προτεραιότητα είναι να διασφαλίσουμε δεν θα ηττηθούμε την 29η Μαρτίου»

Ο Κόρμπιν βρίσκεται εν μέσω πίεσης από βουλευτές του κόμματός του, προκειμένου να υποστηρίξει ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit, αλλά φοβάται ότι θα απομακρύνει τους ψηφοφόρους των Εργατικών που υποστήριξαν την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ