Μακρόν: Σκέφτεται την απαγόρευση διαδηλώσεων στα Ηλύσια Πεδία

Μετά τις καταστροφές που προκάλεσαν το σαββατοκύριακο διαδηλωτές των «Κίτρινων Γιλέκων»

Την απαγόρευση όλων των διαδηλώσεων στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων εξετάζει ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, μετά τις καταστροφές που προκάλεσαν το σαββατοκύριακο  στην εμβληματική παρισινή λεωφόρο διαδηλωτές των «Κίτρινων Γιλέκων» το σαββατοκύριακο, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος της προεδρίας.

Το Σάββατο διαδηλωτές, οι οποίοι συνδέονταν με το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων», βανδάλισαν το διάσημο εστιατόριο Fouquet’s, στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων καθώς και πολλά περίπτερα, ένα κατάστημα της πολυτελούς αλυσίδας Longchamp και αυτοκίνητα.

Μετά τα επεισόδια του Σαββάτου, που επανέφεραν μνήμες από τις βίαιες συγκρούσεις του περασμένου Δεκεμβρίου στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων ανάμεσα σε διαδηλωτές και στην αστυνομία, ο Μακρόν συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη με τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.

Ο Μακρόν έχει δεσμευτεί να λάβει «ισχυρά μέτρα» το συντομότερο δυνατόν για την αποτροπή νέων επεισοδίων το ερχόμενο Σάββατο.

Από τα μέσα Νοεμβρίου, οι διαδηλωτές των «Κίτρικων Γιλέκων», μια ομάδα που ξεκίνησε ζητώντας τη μείωση του φόρου στα καύσιμα, αλλά έκτοτε έχει εξελιχθεί σε ένα ευρύτερο αντικυβερνητικό κίνημα, διαδηλώνουν στη γαλλική πρωτεύουσα κάθε Σάββατο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk