Αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα το προγραμματισμένο για την Πέμπτη διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank, που επρόκειτο να αποφασίσει για την αντικατάσταση του προέδρου της τράπεζας Παναγιώτη Ρουμελιώτη, μετά την υποβολή παραίτησης που υπέβαλε την Τετάρτη.

Στη συνεδρίαση εκτός από την εκλογή νέου προσωρινού προέδρου, αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για την ανασυγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου, με αλλαγή εκτός απροόπτου και του διευθύνοντος συμβούλου Θεόδωρου Πανταλάκη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα γίνει πρόταση στον πρώην πρόεδρο του ΤΧΣ Γιώργο Μιχελή για την ανάληψη της προεδρίας της τράπεζας μέχρι τον ορισμό της νέας διοίκησης.

Στο επικείμενο ΔΣ αναμένεται να αποφασιστεί και η σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας, μετά από αίτημα του βασικού της μετόχου, του ΕΦΚΑ.

Το σώμα των μετόχων θα κληθεί να αποφασίσει για τη σύνθεση της νέας διοίκησης της τράπεζας, η θητεία της οποίας θα είναι διετής.

Η γενική συνέλευση εκτιμάται πως θα πραγματοποιηθεί μέχρι τα μέσα Απριλίου. Θα ακολουθήσει η Τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.