Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Attica Bank μετά την παραίτηση από τη θέση του προέδρου της την Τετάρτη του Παναγιώτη Ρουμελιώτη, κατόπιν απαίτησης του βασικού της μετόχου, του ΕΦΚΑ, για αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο.

Η συνεδρίαση του ΔΣ της τράπεζας είναι σε εξέλιξη για να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η τοποθέτηση στη θέση του προέδρου της τράπεζας, του κ. Γιώργου Μιχελή, πρώην προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), τουλάχιστον μέχρι τη διεξαγωγή της προγραμματισμένης ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας.

Ακόμη δεν είναι σαφές εάν οι υπό εξέλιξη διοικητικές αλλαγές θα επηρεάσουν και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Attica Bank, στην οποία βρίσκεται ο Θεόδωρος Πανταλάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο απερχόμενος πρόεδρος διατηρεί πολύ κακές σχέσεις με τον κ. Πανταλάκη. Όπως έγινε γνωστό, πρόσφατα πιάστηκαν στην κυριολεξία στα χέρια, με τον κύριο Ρουμελιώτη να επιτίθεται σύμφωνα με τις μαρτυρίες στο διευθύνοντα σύμβουλο της Attica Bank.

Για το επεισόδιο αυτό, αλλά και για το ρόλο του στη διοίκηση της Attica Βank, ο κ. Ρουμελιώτης είχε κληθεί σε ακρόαση από την Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο δεν παρέστη ποτέ στην προγραμματισμένη συνάντηση και απέστειλε εξώδικο στην Τράπεζα της Ελλάδος, κατηγορώντας τις υπηρεσίες της για τους χειρισμούς στην όλη υπόθεση.