Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο ανοικτή πολιτική εκδήλωση με θέμα: «Εκλογές για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου»:

Ο κ. Τσίπρας κορόιδεψε όλη την ελληνική κοινωνία. Όπως του είπα και στη βουλή είναι ψεύτης και σήμερα εξακολουθεί να λέει ψέματα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Σας έπνιξε στους φόρους κυρίως τη μεσαία τάξη την οποία διέλυσε», τόνισε.

Χαρακτήρισε επαίσχυντη  τη Συμφωνία των Πρεσπών.  «Είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση: Γιατί τέτοια επίσπευση; Τι γραμμάτια εχεις υπογράψει για να φέρεις μια επιζήμια συμφωνία; Ο κ. Τσίπρας είπε ναι εκεί που έξι προηγούμενοι πρωθυπουργοί είχαν πει όχι», ανέφερε.

Αναφέρθηκε και στην πρόταση της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά στον Κώστα Βαρώτσο για ανταλλαγή του «Δρομέα» με άγαλμα των Σκοπίων.

«Είναι απόδειξη της παραχάραξης της ιστορίας», είπε.

Όσον αφορά το προσφυγικό ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι χρειάζεται  «διαχωρισμός των προσφύγων από τους οικονομικούς μετανάστες», απλοποίηση της διαδικασίας χορήγησης ασύλου και τάχθηκε υπέρ ενός ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου, για το οποίο -όπως είπε- θα εργαστεί και στην ΕΕ.

Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση  τόνισε: «Τέρμα το πάρτι με τη διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων».