ΥΛΙΚΑ

Μια μοσχαρίσια μπριζόλα 900 γρ., πάχους 4-5 εκ.

1 φλ.του καφέ γεμάτο με αλάτι χοντρό

3 κλαράκια ή 3 κ.γλ. φρέσκα αρωματικά. Εμείς χρησιμοποιήσαμε 1 κλαράκι δεντρολίβανο ψιλοκομμένο και τα φύλλα από 1 κλαράκι ρίγανη και 1 λεμονοθύμαρο.

Ελάχιστο ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο, μισή τουλάχιστον ώρα πριν από το ψήσιμο. Αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο την μια πλευρά της μπριζόλας και πασπαλίζουμε, την ίδια πλευρά, με χοντρό αλάτι και φρέσκα αρωματικά.

Πιέζουμε ελαφρά το αλάτι να κολλήσει στο κρέας.

Όταν τα κάρβουνα ασπρίζουν- που σημαίνει ότι είναι έτοιμα- , βάζουμε την μπριζόλα στη σχάρα από την πλευρά που δεν έχει αλάτι.

Μετά από 3-4 λεπτά την γυρίζουμε από την πλευρά του αλατιού. Ψήνουμε αρκετά (περίπου 8-10) λεπτά.

Από εδώ και πέρα, την γυρίζουμε συχνά. Δεν τρυπάμε με πιρούνι το κρέας (για να μην χάσει τους ζωμούς του), χρησιμοποιούμε λαβίδα. Δεν ξεχνάμε και τα πλαϊνά μέρη.

Όταν είναι έτοιμη (ο χρόνος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το πάχος του κρέατος, τον αέρα, το είδος και την ένταση της φωτιάς κλπ), αποσύρουμε την μπριζόλα από τη φωτιά. Χτυπάμε το κρέας στη σχάρα για να φύγει το χοντρό αλάτι.

Όταν «ξεκουραστεί» η μπριζόλα, μετά από 5 τουλάχιστον λεπτά, με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε το κόκαλο και κόβουμε το ψαχνό σε λωρίδες.