Γκουαϊντό: Κάλεσμα στον λαό της Βενεζουέλας για συνεχή αγώνα

Να διαδηλώνουν μέχρι να παραιτηθεί ο πρόεδρος Μαδούρο

Να διαδηλώνουν μέχρι να παραιτηθεί ο πρόεδρος, Νικολάς Μαδούρο, κάλεσε τους πολίτες της Βενεζουέλας για μια ακόμα φορά ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος, Χουάν Γκουαϊντό.

«Δεν θα φύγουμε από τους δρόμους μέχρι να πετύχουμε το τέλος του σφετερισμού της εξουσίας» αναφέρει σε ηχητικό μήνυμα που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Γκουαϊδό προσθέτει πως σκοπεύει να συζητήσει πιθανές δράσεις εναντίον του Μαδούρο με τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα ενώ ζήτησε να συνεδριάσει και πάλι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Embedded video

Juan Guaidó

@jguaido

El régimen usurpador intentó lavarse la cara ante el mundo después de haber quemado la ayuda humanitaria y asesinar venezolanos.

Pero la mentira se ha quedado sola. Más de 60 países se retiraron cuando el representante del usurpador tomó la palabra.

¡Seguimos!

10.9K people are talking about this

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, που βρίσκεται στην Κολομβία από την περασμένη Παρασκευή, είπε επίσης ότι σύντομα θα ανακοινώσει πότε θα επιστρέψει στο Καράκας, ενώ υπενθυμίζεται ότι αργά απόψε αναμένεται να φτάσει στη Βραζιλία, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Οι ΗΠΑ ζητούν ψηφοφορία στο ΣΑ του ΟΗΕ για τη Βενεζουέλα

Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ ζήτησαν να διεξαχθεί αύριο, Πέμπτη, ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επί ενός σχεδίου ψηφίσματος που θα καλεί στη διοργάνωση «ελεύθερων, δίκαιων και αξιόπιστων» προεδρικών εκλογών στη Βενεζουέλα, όπως επίσης και στην ελεύθερη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας σε αυτήν τη χώρα, σύμφωνα με διπλωμάτες.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το σχέδιο ψηφίσματος, στο οποίο η Ρωσία αναμένεται να ασκήσει βέτο, καταγγέλλει επίσης τις «βιαιοπραγίες και την υπέρμετρη προσφυγή στη βία από τις δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας εναντίον ειρηνικών και άοπλων διαδηλωτών».

Δείτε επίσης
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk