Μέι: Μια αναβολή του Brexit δεν θα επιλύσει το αδιέξοδο σχετικά με τη συμφωνία

Διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης σκοπεύει να κινήσει η «Ανεξάρτητη Ομάδα»

Την πρόθεσή της να προωθήσει τη διαδικασία περιφρόνησης των αρχών, εάν η κυβέρνηση δεν δημοσιοποιήσει μέσα σε 48 ώρες τα έγγραφα που αναφέρονται στις επιπτώσεις από μία αποχώρηση της Βρετανίας χωρίς συμφωνία, όπως είχε υποσχεθεί στη συζήτηση που έγινε πριν από δύο εβδομάδες στο κοινοβούλιο για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για το Brexit, ανακοίνωσε η «Ανεξάρτητη Ομάδα», που αποτελείται από τους βουλευτές των Τόρις και των Εργατικών που παραιτήθηκαν.

Ο πρώην βουλευτής των Εργατικών Τσούκα Ουμούνα και η πρώην βουλευτής των Συντηρητικών Άννα Σούμπρι υπενθύμισαν στην Τερέζα Μέι ότι πρέπει να τηρήσει την προθεσμία για την δημοσιοποίηση των κυβερνητικών εγγράφων, όπως είχε δεσμευτεί να κάνει στο κοινοβουλίο. «Εάν δεν τα δημοσιοποιήσουν θα κινήσουμε άμεσα τη διαδικασία περιφρόνησης εναντίον τους στη Βουλή επειδή αθέτησαν την υπόσχεσή τους» δήλωσε ο Τσούκα Ουμούνα.

Η Άννα Σούμπρι είχε καταθέσει σχετική τροπολογία προς ψήφιση στη Βουλή των Κοινοτήτων, αλλά την απέσυρε την τελευταία στιγμή, όταν έλαβε τη διαβεβαίωση υπουργού ότι η κυβέρνηση θα δημοσιοποιήσει τα έγγραφα. Η Σούμπρι εκτιμά ότι θα αποκαλύψουν μεγάλο οικονομικό πλήγμα από μία έξοδο χωρίς συμφωνία, που σύμφωνα με οικονομολόγους θα είναι αντίστοιχο της ύφεσης που ακολούθησε την οικονομική κρίση του 2008.

Μέι: Μια αναβολή του Brexit δεν θα επιλύσει το αδιέξοδο σχετικά με τη συμφωνία

Μια αναβολή της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υλοποιεί κάποια συμφωνία και απλώς καθυστερεί τη μεγάλη απόφαση για το Brexit, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

«Μια παράταση του Άρθρου 50, μια καθυστέρηση σε αυτή τη διαδικασία, δεν υλοποιεί κάποια απόφαση στο Κοινοβούλιο, δεν υλοποιεί μια συμφωνία», είπε η Μέι.

«Αυτό που κάνει είναι ακριβώς αυτό που λέει η λέξη ‘καθυστερώ’. Απλώς καθυστερεί το σημείο στο οποίο λαμβάνεις αυτή την απόφαση. Και νομίζω πως οποιαδήποτε παράταση του Άρθρου 50, με αυτή την έννοια, δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε.»

Η Μέι πρόσθεσε: «Οποιαδήποτε καθυστέρηση, είναι μια καθυστέρηση, δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα, δεν επιλύει το ζήτημα».

Αναφερόμενη στις συνομιλίες με τους ηγέτες της ΕΕ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός είπε: «Αυτό που κατάλαβα από τις συζητήσεις μου με τους ομολόγους μου στο Σαρμ ελ-Σέιχ, και τις τελευταίες ημέρες, είναι [ότι υπάρχει] μια πραγματική αποφασιστικότητα να εξευρεθεί μια διέξοδος, που θα επιτρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο να φύγει από την ΕΕ με έναν ομαλό και εύτακτο τρόπο με μια συμφωνία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk