• Αναζήτηση

Τελευταία προειδοποίηση για τα Airbnb από την ΑΑΔΕ

Μαζικά ειδοποιητήρια σε ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι έχουν μπει στο χορό του Airbnb απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, υπενθυμίζοντας την προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου και τους κινδύνους στην περίπτωση μη οριστικοποίησης των δηλώσεών τους

Μαζικά ειδοποιητήρια σε ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι έχουν μπει στο χορό του Airbnb απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, υπενθυμίζοντας την προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου και τους κινδύνους στην περίπτωση μη οριστικοποίησης των δηλώσεών τους.

Όσοι προχωρούν σε βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων και δεν οριστικοποιήσουν τις δηλώσεις τους στο Μητρώο Βραχυχρόνιας Διαμονής έως τις 28 Φεβρουαρίου κινδυνεύουν να φορολογηθούν στο 100% των εισοδημάτων που έχουν δηλωθεί ακόμα και εάν δεν είναι οι τελικοί δικαιούχοι όλων των εισπράξεων.

Το ραβασάκι της ΑΑΔΕ αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι στις 28/02/2019 λήγει η προθεσμία οριστικοποίησης των στοιχείων που έχετε καταχωρήσει στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής».

Η διαδικασία της οριστικοποίησης έχει ως σκοπό τον επιμερισμό του φορολογητέου εισοδήματος που αποκτήθηκε από το σύνολο των Βραχυχρόνιων Δηλώσεων Διαμονής, φορολογικού έτους 2018, στους δικαιούχους εισοδήματος.

Μέχρι την οριστικοποίηση των στοιχείων έχετε την δυνατότητα να διορθώσετε/ τροποποιήσετε τα δεδομένα που έχετε καταχωρήσει στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής» (όπως δικαιούχοι εισοδήματος, ποσοστά δικαιούχων εισοδήματος κλπ).

Στην περίπτωση αγνώστων ιδιοκτητών ακολουθείστε την διαδικασία όπως αυτή περιγράφεται στην Ερώτηση/ Απάντηση 30 του κειμένου «Συχνές Ερωτήσεις / απαντήσεις για βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων μέσω ψηφιακών πλατφορμών»

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι εάν δεν προβείτε σε οριστικοποίηση, τα δεδομένα που έχουν καταχωρηθεί στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής» θα θεωρηθούν οριστικά. Ειδικότερα εάν δεν προσδιορίσετε το ποσοστό διανομής του εισοδήματος στο 100%, το ποσοστό που υπολείπεται θα φορολογηθεί στο όνομά σας».

Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk