Αυστηρό μήνυμα προς τον στρατό Βενεζουέλας, τον οποίο θα τον καλεί να επιτρέψει την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα, θα απευθύνει μέσα στην ημέρα ο Πρόεδρος Τραμπ.

Σύμφωνα με τα σημεία της ομιλίας του, τα οποία διένειμε ο Λευκός Οίκος, ο πρόεδρος Τραμπ θα χαρακτηρίσει αναπότρεπτη την πορεία της χώρας για τη Δημοκρατία λέγοντας ότι ο στρατός της Βενεζουέλας θα πρέπει να εργαστεί προς την κατεύθυνση της Δημοκρατίας ή να ρισκάρει να χάσει όλα όσα έχει.

«Η παρούσα πορεία προς τη Δημοκρατία είναι αναπότρεπτη. Οι αξιωματούχοι του στρατού της Βενεζουέλας έχουν μια ξεκάθαρη επιλογή: Να εργαστούν προς την κατεύθυνση της Δημοκρατίας για το μέλλον τους και για το μέλλον των οικογενειών τους, ή να χάσουν ό,τι έχουν» θα αναφέρεται στην ομιλία, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν που έχουν κρυμμένα λεφτά σε ολόκληρο τον κόσμο, οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι και οι οικογένειές τους» αναμένεται να πει επίσης ο αμερικανός πρόεδρος.

Στην ομιλία του στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, ο Τραμπ εκτιμάται, τέλος, ότι θα εκφράσει εκ νέου τη ζωηρή του υποστήριξη στον μεταβατικό πρόεδρο της χώρας Χουάν Γκουαϊδό.