Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, στον ομόλογό του υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, για την ανάμιξη των ΗΠΑ στα εσωτερικά της Βενεζουέλας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε τον Μάικ Πομπέο για οποιαδήποτε προσπάθεια επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις του Καράκας, συμπεριλαμβανομένης και της χρήσης βίας.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για διαβουλεύσεις για την Βενεζουέλα σε ευθυγράμμιση με τον Χάρτη των Ηνωµένων Εθνών.

«Όταν συζητάμε για επείγοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ο Σ. Λαβρόφ προειδοποίησε να μην υπάρξουν παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας και να μην υπάρξει η δυνατότητα χρήσης βίας, με την οποία η Ουάσινγκτον απειλεί, κατά παράβαση των διεθνών νόμων» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Λίγο νωρίτερα, ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ τόνισε, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να διευκολύνει το διάλογο μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας.