«Μια στο κεφάλι και στη θάλασσα. Κάθε κοτόπουλο που θα σκοτώνουμε κι άλλο σιδερικό». Πρωτοφανείς, τρομακτικούς διαλόγους μεταξύ Αλβανών ποινικών που κανόνιζαν «συμβόλαια θανάτου» με θύματα ανυποψίαστους ανθρώπους, κατέγραψε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στα πλαίσια περαιτέρω έρευνας για την «μαφία του Κορυδαλλού» και τη δράση της αλβανικής  μαφίας.

 Μέχρι στιγμής η έρευνα της εν λόγω υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ είχε οδηγήσει στη σύνταξη κατηγορητηρίου σε βάρος 13 ατόμων   ελληνικής και αλβανικής καταγωγής που οργάνωναν δολοφονικές επιθέσεις εντός κι εκτός Κορυδαλλού ενώ οργάνωσαν –στις αρχές Ιανουαρίου- και την απόδραση δύο Αλβανών κρατουμένων από τις συγκεκριμένες φυλακές .

 Η νέα, όμως, έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας οδήγησε στη σύνταξη κατηγορητηρίου σε βάρος δέκα ακόμη ατόμων (ελληνικής, αλβανικής και βουλγαρικής καταγωγής) που κανόνιζαν νέα «συμβόλαια θανάτου», ανάμεσα σε αυτά τον φόνο ενός  Πακιστανού με αμοιβή 30.000 ευρώ! Κεντρικό πρόσωπο και σε αυτή την δικογραφία είναι ο ίδιος Αλβανος μεγαλοκακοποιός, κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, που είχε εμπλακεί ως ηθικός αυτουργός στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στο έγκλημα με θύμα ομοεθνή του εντός των φυλακών, στην προαναφερόμενη απόδραση κλπ.

Ωστόσο στον νέο αυτό φάκελο υπάρχουν συνομιλίες του ότι έψαχνε νέους πληρωμένους δολοφόνους. Αρχικά απευθύνθηκε σε κακοποιό που είχε συλληφθεί προσφάτως ύστερα από ληστεία σούπερ μάρκετ στην Αθήνα, ο οποίος κρατείτο στις φυλακές Δομοκού. Κι από τον οποίο ζήτησε να εντοπίσει νέους εκτελεστές για να σκοτώσουν αρχικά τον πακιστανό (σσ. παραμένει άγνωστο ποιος είναι) αλλά και να προχωρήσουν σε άλλα συμβόλαια θανάτου. Εκείνος με την σειρά του απευθύνθηκε σε άτομο βουλγαρικής καταγωγής που κατηγορείτο για δολοφονία (το 2014) ενός 82χρονου ηλικιωμένου σε πόλη της Κορινθίας. Ο βούλγαρος κακοποιός ζήτησε να αναλάβει τον σχετικό ρόλο ένας άλλος Αλβανός που γνώριζε από παλιότερη εγκληματική συνεργασία τους. Στα πλαίσια αυτών των συνεννοήσεων έχουν καταγραφεί πρωτοφανείς διάλογοι «για διαδοχικά προσοδοφόρα συμβόλαια θανάτου», για φακέλους που παραδίνονται με τα στοιχεία των θυμάτων και με όπλα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά και με άλλες συνεννοήσεις μεταξύ κακοποιών. Καθώς και ο τρόπος εξαφάνισης των θυμάτων. Είναι από τις ελάχιστες φορές που οι διωκτικές αρχές κατορθώνουν να καταγράψουν συνομιλίες στις οποίες υπάρχουν συνεννοήσεις  κακοποιών τη στιγμή που οργανώνουν πληρωμένες δολοφονίες

Ακολούθησε παρακολούθηση των υπόπτων σε διάφορες κινήσεις στην Καλλιθέα και στη Νίκαια όπου ένας εξ αυτών παρέλαβε βαλίτσα με άγνωστο περιεχόμενο και ακολούθως επιβιβάσθηκε –μαζί με συνεργούς του- σε πλοίο της γραμμής για Χίο και Μυτιλήνη. Εκεί υπήρξε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ που εντοπίσε στους αλλοδαπούς σημαντική ποσότητα χασίς και ακολούθως υλικά για παρασκευή πλαστών χαρτονομισμάτων. Μια εγκληματική  δράση που εκτιμάται ότι ήταν παράλληλα με αυτή των «συμβολαίων θανάτου». Οπως ανέφεραν οι  νομικοί  εκπρόσωποι ορισμένων εκ των κατηγορουμένων Τζανέτος Αναστάσιος και Κουγιτέας Παναγιώτης «ελήφθη προθεσμία για απολογία των πελατών μας. Δεν υπάρχει ακόμη πλήρης εικόνα του σχετικού φακέλου».