Αίτημα για σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών, προκειμένου να οριστεί εφέτης- ανακριτής, ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας, ως προς την υπόθεση της μαφίας του Κορυδαλλού, αναμένεται να υποβάλει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου – λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Εισαγγελέα οδηγούν στην κίνηση αυτή, ευρήματα που υποδηλούν διασύνδεση των εμπλεκομένων στη μαφία και με τρομοκρατικές δράσεις. Ο εφέτης – ειδικός ανακριτής θα ερευνήσει το σύνολο των υποθέσεων στις οποίες – εμπλέκονται τα συγκεκριμένα πρόσωπα, εστιάζοντας στις επιμέρους περιπτώσεις της:

  • την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου,
  • τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου,
  • τη δολοφονία του Αλβανού κρατούμενου- κατηγορούμενου στην ανθρωποκτονία Ζαφειρόπουλου που έγινε μέσα στις φυλακές,
  • τον ύποπτο θάνατο Αλβανού κρατούμενου που βρέθηκε νεκρός επίσης μέσα στις φυλακές ( ερευνάται η αιτία θανάτου λόγω δηλητηρίασης),
  • καθώς και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος θαμώνων στο Μικρολίμανο.

Στο ίδιο πακέτο ερευνών θα περιληφθεί και η υπόθεση εκβίασης σε βάρος του δικηγόρου Δημήτρη Τσοβόλα, ενώ ως ενδεχόμενο εξετάζεται να διερευνηθεί και ο ρόλος δικηγόρων οι οποίοι είχαν επικοινωνίες με τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα της μαφίας.

Παράλληλα. η Εισαγγελέας το Αρείου Πάγου -με εγκύκλιο της προς τους προϊσταμένους των Εισαγγελιών της χώρας – παραγγέλλει το εξής: κρατούμενοι που μετάγονται για να καταθέσουν η να δικαστούν σε φυλακές πλησιέστερες προς το δικαστήριο, μπορούν να παραμένουν σε αυτές μόνον όταν η δίκη συνεχίζεται χωρίς διακοπές. Σε διαφορετική περίπτωση, ζητεί να μετάγονται στις φυλακές όπου μόνιμα κρατούνται- όταν οι δίκες διακόπτουν για διάστημα πέραν των δέκα ημερών.