Φωτογραφίες αγνώστων να επιδεικνύουν όπλα. Εικόνες από το κελί του στην Δ΄ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού ( κυριαρχούν τα αλβανικά σύμβολα) όπου βρήκε τον θάνατο. Εικόνες, πιθανόν από το διαδίκτυο, με τεράστια χρηματικά ποσά. Φωτογραφίες με άλλα μέλη της αλβανικής μαφίας που χαρακτηρίζει «αδέλφια» του.

Αυτές είναι –όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» – ορισμένες από τις πρόσφατες αναρτήσεις στο διαδίκτυο του 33χρονου Αλβανού ποινικού που βρέθηκε νεκρός την Κυριακή, στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού. Ο 33χρονος είχε εμπλακεί, με έμμεσο τρόπο, στην υπόθεση δολοφονίας το 2017 του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και θεωρείτο ότι συμμετείχε στην ευρύτερη ομάδα των Αλβανών φυσικών κι ηθικών αυτουργών της συγκεκριμένης ανθρωποκτονίας.

Πρόκειται για τον 18ο θάνατο στη συγκεκριμένη φυλακή , από το περασμένο καλοκαίρι. Με πολλά από αυτά τα τραγικά συμβάντα να αποδίδονται σε πόλεμο της αλβανικής μαφίας, σε χρήση ναρκωτικών, το ανεξέλεγκτο λαθρεμπόριο ποτών και στις κακές συνθήκες διαβίωσης.

Με τα αίτια του θανάτου του 33χρονου, που αποδόθηκαν αρχικώς σε χρήση ναρκωτικών, να μην έχουν διευκρινισθεί πλήρως από την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σώμα του 33χρονου δεν βρέθηκαν ίχνη κτυπημάτων από μαχαίρι ή άλλο φονικό όργανο αλλά ούτε κι ίχνη ξυλοδαρμού.

Όπως ανέφερε στο «Βήμα» ο Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά κ Ηλίας Μπογιόκας «πρέπει να ερευνηθούν όλες οι πτυχές του συμβάντος και θα πρέπει να περιμένουμε τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις». Σύμφωνα με πληροφορίες αρμόδιοι λειτουργοί δεν αποκλείουν προς το παρόν ακόμη και το ενδεχόμενο της δηλητηρίασης ή άλλη αιτία θανάτου.

Ο 33χρονος ήταν αυτός που είχε φιλοξενήσει στο σπίτι που είχε ενοικιάσει στην Καλλιθέα τους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας –τον Οκτώβριο του 2017 στην οδό Ασκληπιού– τους δολοφόνους του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που ήταν επίσης αλβανικής καταγωγής.

Στην κατοικία αυτή βρέθηκαν όπλα κι εκρηκτικά αλλά και στολές αστυνομικών που πιθανόν χρησιμοποιούντο για αιματηρή απόδραση σε κάποια μεταγωγή μελών της αλβανικής μαφίας σε νοσοκομείο.

Με ψευδή επίκληση προβλήματος υγείας. Ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του ποινικολόγου φέρεται ότι ήταν τρείς άλλοι Αλβανοί κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού που είχαν συλληφθεί για δολοφονίες , αιματηρές επιθέσεις σε νυκτερινά κέντρα, εκβιάσεις κλπ.

Επιπλέον το ίδιο σύστημα ποινικών συμμετείχε σε αιματηρές επιθέσεις στις φυλακές εναντίον άλλων κρατουμένων. Ενας από τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου (σσ η δίκη για αυτή την ανθρωποκτονία είναι σε εξέλιξη), ο 36χρονος Αλμπερ Μπάκο δολοφονήθηκε με κτυπήματα από μαχαίρι, πριν από δέκα ημέρες στις φυλακές Κορυδαλλού, μόλις έφθασε εκεί προερχόμενος από το σωφρονιστικό κατάστημα Δομοκού. Ως δράστης της δολοφονίας του φέρεται ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του δικηγόρου που διέμενε στο σπίτι του 33χρονου στην Καλλιθέα. Σε έναν κύκλο αιματηρών ενεργειών που δημιουργούν περαιτέρω υπόνοιες για τις αιτίες θανάτου , προ δύο ημερών και του συγκεκριμένου αλλοδαπού. Με παράλληλους φόβους ότι η αιματοχυσία θα συνεχισθεί.