• Αναζήτηση
 • Πετρόπουλος: Μείωση χρόνου στην απονομή συντάξεων

  «Στο τελικό στάδιο για τις 120 δόσεις» δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας

  Μέχρι τον Ιούνιο θα μειωθούν οι καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων που θα περιοριστούν πλέον στους τρεις μήνες, όπως δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος.

  Ειδικότερα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Βασίλη Γιόγιακα σχετικά με τις καθυστερήσεις στην καταβολή των συντάξεων του ΟΓΑ ο κ. Πετρόπουλος εκτίμησε ότι θα λυθεί το πρόβλημα, που αφορά κυρίως τις διαδοχικές ασφαλίσεις, με το νέο πληροφοριακό οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ, το οποίο θα είναι έτοιμο το αμέσως επόμενο διάστημα.

  Όπως είπε, το νέο σύστημα θα δώσει τη δυνατότητα πραγματικών ενοποιήσεων των ασφαλιστικών ταμείων και τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα και καλύτερα.

  Ο κ. Πετρόπουλος υποστήριξε ακόμα ότι το 30% των αιτημάτων των αγροτών για συντάξεις απορρίπτονται, επειδή δεν έχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, είτε γιατί έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές είτε γιατί δεν έχουν τον απαραίτητο ασφαλιστικό χρόνο.

  Στο τελικό στάδιο για τις 120 δόσεις

  Απαντώντας στη συνέχεια ο κ. Πετρόπουλος σε άλλη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ριζούλη, που τόνισε την ανάγκη άμεσης λύσης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, διαβεβαίωσε ότι πολύ σύντομα θα υλοποιηθεί «το δίκαιο μέτρο των 120 δόσεων», όπως είπε, που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

  «Είμαστε στις λεπτομέρειες και πολύ σύντομα τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι τέτοια που θα δώσουν τη δυνατότητα σε περισσότερους από 600.000 ελεύθερους επαγγελματίες να ρυθμίσουν τις ασφαλιστικές τους οφειλές», ανέφερε.

  Όπως είπε ο κ. Πετρόπουλος, με τον επανυπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών, αυτές θα μειωθούν δραστικά μέχρι και κατά 70%. «Οφειλή 70.000 ευρώ θα πέσει στις 20.000 ευρώ», ανέφερε για να προσθέσει:

  «Θα μπορεί να βλέπει ο κάθε οφειλέτης, μέσα από την ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα υπάρχει, ποιο ποσό όφειλε και ποιο ποσό θα οφείλει αν ενταχθεί στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Με αυτό το απλό σύστημα θα βγει ένας βραχνάς από τον λαιμό 900.000 συμπολιτών μας ενώ παράλληλα και οι ασφαλιστικές οφειλές θα είναι εισπράξιμες».

  «Θα υπάρξει εκτόξευση των εσόδων με το ευνοϊκό αυτό μέτρο καθώς οι ρυθμίσεις θα είναι πολύ καλύτερες για τους οφειλέτες σε σχέση με το παρελθόν. Είναι ένα δίκαιο μέτρο, στα πραγματικά μέτρα του κάθε ασφαλισμένου ώστε να του δίνει τη δυνατότητα να μπορεί να ανταποκριθεί στις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις», υπογράμμισε.

  Ο υφυπουργός ανέφερε τέλος ότι έχει δοθεί ήδη εντολή στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) να μην προχωρά σε αναγκαστική εκτέλεση είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk