«Εργαζόμαστε για την εξάντληση της 4ετίας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, χωρίς ωστόσο να αποκλείει εκλογές τον Μάιο, αφού όπως είπε, «δεν υπάρχει κανένα σενάριο για εκλογές πριν τον Μάιο».

Αυτά ειπώθηκαν στο περιθώριο εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των κοινοβουλευτικών συντακτών στο εντευκτήριο της Βουλής και ερωτηθείς αν η κυβέρνηση μέσα σε αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μπορεί να φθάσει έως το τέλος της συνταγματικής της θητείας τον Οκτώβριο του 2019, ο κ. Βούτσης απάντησε ότι «ως προς το κοινοβούλιο μπορούμε, ως προς την οικονομία, την διεθνή κατάσταση καταλαβαίνετε ότι είναι παράγοντες όπου ο καθένας θα κάνει τις κινήσεις τους».

«Σε κάθε περίπτωση, όπως έχω ξαναπεί, δεν υπάρχει κανένα σενάριο για εκλογές πριν από τις πρώτες εκλογές του Μαΐου, τις ευρωεκλογές. Ο δικός μας στόχος όμως είναι ο Οκτώβριος», σημείωσε. Όσον αφορά δε την εκκρεμότητα που υπάρχει ως προς την διατύπωση γνώμης από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για το αν μπορεί να διατηρηθεί η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ όταν θα μείνουν πέντε βουλευτές μεταξύ των οποίων ένας εκλεγμένος με άλλο κόμμα (ο Αρ. Φωκάς), ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι μέχρι την προσεχή Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019, θα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα.