Ενδεχόμενες αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής και ειδικότερα αναφορικά με τα προνόμια των πολιτικών αρχηγών, θα συζητήσει η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής, που θα συνεδριάσει το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι των συζητήσεων αναμένεται να πέσει η πρόταση που θα προβλέπει διατήρηση των προνομίων για τους πολιτικούς αρχηγούς σε περίπτωση που απολέσουν την Κοινοβουλευτική τους Ομάδα.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αναμένεται να καταθέσει πρόταση προκειμένου ο Σταύρος Θεοδωράκης και (όπως όλα δείχνουν) ο Πάνος Καμμένος να μην χάσουν τα προνόμια του αρχηγού κόμματος στη Βουλή. Τα προνόμια αυτά αφορούν τα δικαιώματα λόγου των πολιτικών αρχηγών, αλλά και πρακτικά και θεσμικά δικαιώματα.

Η ρύθμιση αναμένεται να προβλέπει ότι όσοι έχουν αναδειχθεί στις εκλογές αρχηγοί κομμάτων θα διατηρούν την ιδιότητά τους και τα προνόμιά τους στη Βουλή ανεξάρτητα αν έχουν ή όχι 5 βουλευτές.

Υπό εξέταση τελεί εάν παράλληλα θα αλλάξει και η διάταξη που θα επιτρέπει στους βουλευτές που θέλουν να αλλάξουν Κοινοβουλευτική Ομάδα να λογίζονται ως «κανονικά» μέλη της ΚΟ του νέου κόμματος που θα επιλέξουν, ώστε αυτή να μην διαλύεται, όπως κινδυνεύει να συμβεί στην περίπτωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.