Για «εκβιαζόμενο πρωθυπουργό που εξαρτάται από τις διαθέσεις Μεγαλοοικονόμου και Παπαχριστόπουλου» έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Η Μ.Σπυράκη τόνισε ότι για τη ΝΔ δεν τίθεται θέμα αλλαγών στον κανονισμό της Βουλής και κάλεσε τον Νίκο Βούτση να μην εγείρει τέτοιο ζήτημα.

Σχολιάζοντας, δε, την επιστολή Τσίπρα προς Βρούτση για να μην γίνουν οι αλλαγές που σχεδιάζονταν στον Κανονισμό της Βουλής, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τόνισε ότι πήρε μια εβδομάδα στον πρωθυπουργό να δει πώς θα αντιμετωπίσει τον εκβιασμό του Πάνου Καμμένου, ενώ κατήγγειλε τον τρόπο με τον οποίο απευθύνεται ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της Βουλής.

«Ο κ. Τσίπρας χρειάστηκε μία εβδομάδα, για να δει πώς θα αντιμετωπίσει τον εκβιασμό του κ. Καμμένου. Ο πρωθυπουργός που στηρίζεται στις διαθέσεις της κ. Μεγαλοοικονόμου και του κ. Παπαχριστόπουλου, με περισσή αλαζονεία απευθύνεται στον πρόεδρο της Βουλής σαν να είναι υφιστάμενός του, ξεχνώντας ότι στη Δημοκρατία η Βουλή ελέγχει την κυβέρνηση και όχι η κυβέρνηση τη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας, με την όλη διαδικασία, κατάφερε να δείξει ότι η πλειοψηφία του, είναι πλειοψηφία ευκαιρίας και είναι έτοιμος να ενδώσει σε απαιτήσεις του άλλοτε αναντικατάστατου κυβερνητικού του εταίρου», τόνισε η κ. Σπυράκη.

Επίσης, η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε άμεση προσφυγή στις κάλπες. «Στις 26 Μαΐου θα έχουμε εκλογές. Όσο νωρίτερα γίνουν οι εκλογές, τόσο καλύτερα. Για να σταματήσει αυτή η παρακμιακή κατάσταση που δεν ωφελεί τον τόπο και βλάπτει τους Έλληνες» τόνισε.